Lentestorm: Vluchten geannuleerd, Thalys staat stil

thalys

Je hebt het vandaag vast wel gemerkt, de eerste lentestorm van 2015 is een feit. Het waaide hard en daar had iedereen last van, te land, in de trein en in de lucht. En de storm is nog niet voorbij.

Door de storm van vandaag konden er veel vliegtuigen op Schiphol niet opstijgen. Als gevolg van de harde wind zijn er vandaag maar liefst 80 vluchten geannuleerd. Ook vanavond gaan er een paar vluchten niet door, voornamelijk van KLM. En waar Schiphol heel erg last had van de wind, had het vliegveld van Rotterdam nergens last van, daar gingen de vluchten gewoon door.

En ging je vandaag niet met het vliegtuig, maar moest je wel met de trein? Dan had je waarschijnlijk ook pech. Veel treinen liepen vertraging op, omdat er een paar bomen op het spoor waren gevallen. Ook de Thalys had hier last van. het spoor tussen Roosendaal en Antwerpen was bij Essen geblokkeerd door een omgewaaide boom en daardoor konden de internationale treinen niet rijden. De Thalys van Amsterdam naar Parijs ging vanmiddag dan ook niet door. Inmiddels is de boom weg en kan de Thalys weer rijden, al dan niet met flinke vertraging.

Het KNMI heeft dan wel code oranje beëindigd, dat wil nog niet zeggen dat deze lentestorm al helemaal voorbij is. Rijkswaterstaat waarschuwt mensen die morgen de weg op moeten, om vooral voorzichtig aan te doen. Het zal tijdens de ochtendspits nog steeds erg hard waaien en ook worden er buien, mogelijk met hagel, verwacht. De provincies die aan zee grenzen, hebben volgens Rijkswaterstaat waarschijnlijk tot woensdagmiddag last van het stormachtige weer.

 

Lees ook:Harde wind: Vertraging op Schiphol, minder treinen
Lees ook:Zomerstorm: Rijkswaterstaat adviseert om niet de weg op te gaan
Lees ook:Sneeuwbuien: Vluchten geschrapt, minder treinen, problemen op de weg
Lees ook:Reminder: Treinstaking België begint vanavond
Lees ook:Storm: Minder treinen, vluchten geschrapt, drukke avondspits

Geen reacties // Reageer