Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met staking

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa en de vakbond zijn al maanden met elkaar in gesprek over nieuwe arbeidsvoorwaarden voor het cabinepersoneel en de piloten. Maar de gesprekken verlopen moeizaam en de beide partijen worden het niet met elkaar eens. De vakbond heeft nu gedreigd met een staking.

De vakbond en Lufthansa liggen al maanden, zo niet jaren, met elkaar overhoop. Het bedrijf moet bezuinigen, wil de pensioenleeftijd verhogen en wil ook gelijk nieuwe arbeidsvoorwaarden invoeren. En die voorwaarden pakken vooral slecht uit voor jonge piloten. De eisen van de beide partijen liggen nu zo ver uiteen dat er onmogelijk een compromis kan worden gesloten.

Inmiddels is er een onafhankelijke bemiddelaar ingesteld om de partijen weer een beetje bij elkaar te brengen. De beide partijen hebben nu afgesproken om het geschil voor eind juni op te lossen, maar de vakbond heeft er een hard hoofd in. De bemiddelaar zelf komt op 20 juni met een voorstel. De bond laat weten dat als de partijen het niet eens zijn met dit voorstel, de stakingen op 23 juni kunnen beginnen.

Hoe lang de staking dan zal duren is niet bekend. Voor Lufthansa zal dit de 12e staking in een jaar zijn en dat heeft Lufthansa heel veel geld gekost. Lufthansa wil nu graag met het cabinepersoneel praten en hoopt zo een staking te voorkomen.

Bron: FD.nl/upinthesky.nl 

 

Lees ook:Rechter verbiedt staking bij Lufthansa
Lees ook:Morgen: Piloten Lufthansa gaan staken
Lees ook:Piloten Lufthansa staken weer
Lees ook:Piloten Lufthansa gaan ook morgen staken
Lees ook:Staking Lufthansa: Helft vluchten geschrapt

Geen reacties // Reageer