Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open

aswolk

Door een vulkaanuitbarsting van Mount Ruang in Oost-Java vorige week, dreef er donderdag een aswolk naar Bali. Als gevolg daarvan moesten vliegvelden sluiten, werden vluchten geannuleerd en konden toeristen geen kant meer op. Denpasar Airport is vanmorgen weer heropend, maar de problemen met de aswolk zijn nog niet voorbij.

Vliegveld weer open

De aswolk hing donderdag en vrijdag boven Denpasar Ngurah Rai Airport, het vliegveld van de hoofdstad van Bali. Vliegtuigen konden niet opstijgen en landen en dus sloot het vliegveld zijn deuren. De as is inmiddels een andere kant opgewaaid, zodat het vliegveld weer open kan.

KLM

Door de sluiting van de luchthaven besloten vliegtuigmaatschappijen om vluchten te annuleren, gestrande toeristen werden opgevangen in hotels. Ook KLM heeft gisteren vluchten van en naar Bali geannuleerd. Gisteravond besloot de maatschappij om een groter vliegtuig in te zetten, zodat een deel van de gestrande Nederlanders weer terug kon naar huis.

Het vliegtuig is vannacht aangekomen in Singapore, waar 400 Nederlandse toeristen waren gestrand. Dat vliegtuig vliegt vandaag door naar Denpasar, waar 328 Nederlanders zijn wachten op een vlucht naar huis. Niet alle passagiers kunnen mee met deze vlucht, maar KLM probeert om alle passagiers om te boeken naar andere maatschappijen. KLM houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

3 vliegvelden nog gesloten

De as mag dan naar een andere kant zijn opgewaaid, de vulkaan is nog steeds aan het uitbarsten en het kan wel een maand duren voordat de vulkaan weer tot rust komt. Zolang de vulkaan nog as spuwt, kunnen er ook nieuwe aswolken ontstaan. Denpasar Airport is nu open, maar de kleinere vliegvelden op Lombok, en van Jember en Banyuwangi op Java zijn nog gesloten. Het is nog nog onbekend wanneer deze vliegvelden weer open kunnen gaan.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Aswolk Bali: Vliegvelden gesloten, vluchten geannuleerd, toeristen gestrand
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open, vluchten hervat
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten
Lees ook:Vliegveld Bali dicht vanwege aswolk
Lees ook:Vliegveld Bali heropend

Geen reacties // Reageer