Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten

Het leed dat aswolk heet continuous. Gisteren ging Denpasar Airport, de internationale luchthaven van Bali, na dagen gesloten te zijn, weer open. Maar de wind is gedraaid en het vliegveld is weer gesloten.

Donderdag ging de luchthaven op slot. Er hing namelijk een aswolk van de uitgebarsten vulkaan Mount Ruang op Java boven de luchthaven en als gevolg daarvan konden vliegtuigen niet landen of vertrekken. Zaterdagmorgen was de aswolk weer verder gedreven, maar de wind is gedraaid, de wolk is weer terug op zijn plaats en dat is geen goed nieuws voor de luchthaven en de passagiers die staan te wachten op een vlucht.

Vliegtuigen kunnen nu niet opstijgen of landen op Bali. Een toestel van Air New Zealand was al onderweg naar Bali, maar moest terugkeren naar Nieuw-Zeeland. Door de vorige sluiting kwamen veel reizigers vast te zitten, onder meer reizigers die een vlucht met KLM hadden geboekt.

KLM stuurde vrijdagavond al een groter vliegtuig naar Singapore, waar ook toeristen waren gestrand, om de passagiers op te halen. Ook op Denpasar Airport stonden 328 Nederlanders te wachten op een vlucht terug naar huis. Het vliegtuig kwam zaterdagmiddag aan op het vliegveld en nam de passagiers mee naar huis. Niet alle Nederlanders konden in het vliegtuig, maar KLM heeft een groot deel van de passagiers omgeboekt naar andere maatschappijen zodat iedereen naar huis kon.

Ook de 3 andere, kleinere vliegvelden op Lombok, en van Jember en Banyuwangi op Java zijn nog gesloten. Het is nog nog onbekend wanneer deze vliegvelden weer open kunnen gaan.

Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open
Lees ook:Aswolk-update: 400 Nederlandse toeristen gestrand op Bali
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open, vluchten hervat
Lees ook:Vliegveld Bali dicht vanwege aswolk
Lees ook:Vliegveld Bali heropend

Geen reacties // Reageer