Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open, vluchten hervat

aswolk

Zondagmorgen ging het internationale vliegveld van Bali, Denpasar Airport, voor de 2e keer in een week op slot. maar het kan snel gaan, want het vliegveld is inmiddels weer open en vluchten kunnen weer hervat worden.

Door de aswolk die boven de luchthaven hing konden vliegtuigen niet landen en opstijgen. Donderdag ging het vliegveld voor de eerste keer dicht, 35 uur later ging de luchthaven weer open en konden gestrande passagiers hun reis weer voortzetten. Maar de aswolk was vanmorgen weer terug op zijn plek en dus ging het vliegveld weer dicht. In totaal werden er 46 vluchten geannuleerd.

Om 16.00 uur plaatselijke tijd was de lucht weer helder en ging het vliegveld weer open. Luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia laat op Twitter weten dat alle vluchten weer worden hervat. Het vliegveld op Bali is dankzij de enorme toeristenindustrie de op 2 na drukste luchthaven van Indonesië. Er komen en gaan gemiddeld meer dan 41.000 reizigers per dag.

De aswolk ligt nu een eind verderop, maar als de wind draait kan het zomaar zijn dat de luchthaven weer op slot moet. De 3 andere, kleinere vliegvelden, op Lombok en van Jember en Banyuwangi op Java, zijn nog wel gesloten. Het is nog nog onbekend wanneer deze vliegvelden weer open kunnen gaan. We houden je op de hoogte!

Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open
Lees ook:Aswolk Bali: Vliegvelden gesloten, vluchten geannuleerd, toeristen gestrand
Lees ook:Vliegveld Bali heropend
Lees ook:Vliegveld Bali dicht vanwege aswolk

Geen reacties // Reageer