Chinees probeert vliegtuig in brand te steken

De laatste tijd komen er wel heel veel meldingen binnen van boze Chinezen die er een potje van maken aan boord van een vliegtuig. Ze maken ruzie met andere passagiers of willen zomaar de nooddeuren openen terwijl het vliegtuig hoog in de lucht vliegt. 1 Chinees heeft het vannacht wel erg bont gemaakt en is dan ook gearresteerd.

Een toestel van Shenzhen Airlines was vannacht onderweg van Taizhou naar Kanton, nabij Hongkong. De Chinees had benzine en een aansteker mee aan boord gesmokkeld. Terwijl de piloten al aan het landen waren, probeerde de Chinees het vliegtuig in de fik te steken. Een aantal passagiers zagen wat hij aan het doen was en grepen de Chinees direct in de kraag, terwijl de bemanning probeerde om het vuur te doven, wat uiteindelijk ook gelukt is.

Het vuur was al snel uit, maar een paar stoelen en een deur hebben wel brandschade opgelopen. Het vliegtuig was inmiddels geland en alle passagiers moesten via glijbanen het vliegtuig verlaten. Twee passagiers raakten lichtgewond tijdens de actie van de pyromaan en moesten naar het ziekenhuis.

Hoe de man de aansteker en benzine mee kon krijgen in het vliegtuig is nog onduidelijk. China verbiedt het meenemen van sigarettenaanstekers en ontvlambare (vloei)stoffen aan boord van alle vluchten. De Chinees is opgepakt, maar het is nog onduidelijk waarom hij het vliegtuig in de fik wilde steken.

Bron: AD.nl 

Lees ook:Vliegtuig blijft aan grond door vogeltje
Lees ook:Piloot buitengesloten, vliegtuig maakt noodlanding
Lees ook:Toestel British Airways in brand in Las Vegas
Lees ook:Passagier veroorzaakt bijna ongeluk op Schiphol
Lees ook:Toestel KLM op Sint Maarten ontruimd na bommelding

Geen reacties // Reageer