Vliegtuig Trigana Air vermist in Indonesië

triganaair

In Indonesië wordt momenteel een vliegtuig met 54 passagiers aan boord vermist. Omstreeks 8 uur Nederlandse tijd verdween het vliegtuig van de radar. Een grote zoekactie is gestart.

Het gaat om een vliegtuig van het type ATR 42 van vliegtuigmaatschappij Trigana Air. Het vliegtuig, met vluchtnummer TGN267 was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provinciehoofdstad Jayapura en was onderweg naar Oksibil. Het vliegtuig zou 44 volwassenen, 5 kinderen en 5 bemanningsleden aan boord hebben toen het van de radar verdween. 

Indonesische instanties zijn een zoekactie opgestart. Een woordvoerder van de Indonesische minister van Transport laat het volgende weten: ”We weten nog niet wat er met het toestel gebeurd is en zijn bezig een zoekactie op te zetten met de lokale autoriteiten. Het weer is er momenteel erg slecht, het is heel donker en bewolkt. Het is ook een bebergd gebied. Dit alles bemoeilijkt de zoektocht.”

Lees ook:Wrakstukken vermist vliegtuig Trigana Air gevonden
Lees ook:AirAsia update: Zoektocht opgeschort
Lees ook:Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Trigana Air in Indonesië
Lees ook:Passagiersvliegtuig Egyptair van radar verdwenen
Lees ook:Verdwenen vliegtuig MH370 officieel verongelukt

Geen reacties // Reageer