Wrakstukken vermist vliegtuig Trigana Air gevonden

Vanmorgen verdween een vliegtuig van Trigana Air van de radar. De Indonesische autoriteiten startten direct een zoekactie, maar moesten deze staken toen de duisternis inviel. Dorpelingen in de Indonesische provincie Papoea hebben nu wrakstukken van het vliegtuig gevonden. Het lijkt er dus op dat het vliegtuig is neergestort.

Het vliegtuig, met vluchtnummer TGN267, was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provinciehoofdstad Jayapura en was onderweg naar Oksibil. Het vliegtuig had 44 volwassenen, 5 kinderen en 5 bemanningsleden aan boord toen het van de radar verdween. Het contact met het vliegtuig was verbroken en een zoekactie werd gestart, maar door de invallende duisternis en het slechte weer werd de zoekactie gestaakt.  Diverse mensen uit een dorpje in de provincie Papoea hadden een vliegtuig zien neerstorten en deden hier melding van.

Het vliegtuig is vermoedelijk neergekomen in afgelegen gebied in het Sterrengebergte op het eiland Nieuw-Guinea. Bewoners van een dorpje in de buurt zouden hebben gezien dat het toestel tegen een berg vloog. Zij zijn daarna gaan kijken en hebben een paar wrakstukken gevonden.

De Indonesische autoriteiten kunnen nog niet bevestigen of de gevonden wrakstukken ook daadwerkelijk van het vermiste vliegtuig zijn. De zoekactie gaat morgenochtend, bij daglicht, weer verder.

Trigana Air is in 1991 opgericht en is sindsdien betrokken geweest bij 14 serieuze incidenten. De maatschappij uit Indonesie staat dat ook op een zwarte lijst van de Europese Unie. Hierop staan vliegtuigmaatschappijen die volgens de EU niet kunnen voldoen aan de strenge veiligheidseisen die worden gesteld voor het vliegen boven het Europese luchtruim.

Lees ook:Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Trigana Air in Indonesië
Lees ook:Vliegtuig Trigana Air vermist in Indonesië
Lees ook:Wrak Egyptair gevonden in Middellandse Zee
Lees ook:AirAsia update: Wrakstukken en lichamen gevonden
Lees ook:Zoektocht uitgebreid: Frankrijk zoekt wrakstukken MH370 in Indische Oceaan bij Réunion

Geen reacties // Reageer