Air Koryo is slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld

De jaarlijkse ranglijst van het Britse luchtvaartonderzoeksinstituut Skytrax is weer gepubliceerd. En daaruit blijkt dat Air Koryo, uit Noord-Korea, de slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld is. Air Koryo kreeg maar 1 ster, van de 5.

En het is niet de eerste keer dat Air Koryo met deze eer strijkt. Air Koryo werd de voorgaande drie jaar ook al uitgeroepen tot slechtste luchtvaartmaatschappij. Air Koryo is de staatsluchtvaartmaatschappij van Noord-Korea en opgericht in 1955. De luchtvaartmaatschappij onderhoudt lijndiensten van Pyongyang naar verschillende bestemmingen in Azië. Sporadisch worden er ook chartervluchten naar Europa uitgevoerd.

De maatschappij krijgt 1 ster omdat de toestellen oud zijn, meer dan 25 jaar oud. Je bagage wordt met de hand gewogen en aan boord kun je alleen maar naar propagandafilms kijken. En het eten, dat kan je beter laten staan.

Maar gelukkig zijn er ook luchtvaartmaatschappijen waar de service beter is. In de lijst van Skytrax staan 22 vliegmaatschappijen met 2 sterren. Dit betekent dat de kwaliteit van de vlucht en de service “matig of inconsistent” zijn. De maatschappijen met 2 sterren komen vooral uit onontwikkelde landen zoals Turkmenistan, Syrië en Jemen. Ook Air Italy en Ryanair krijgen maar 2 sterren.

De meeste maatschappijen hebben 3 sterren gekregen, ook Transavia en Arkefly hebben er 3 gekregen. KLM krijgt 4 sterren. 8 maatschappijen hebben 5 sterren gekregen, waaronder Garuda Indonesia en Qatar Airways.

Wil je de lijst bekijken? Dat kan hier.

 

Lees ook:Europa breidt zwarte lijst vliegtuigmaatschappijen uit
Lees ook:Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen 2009
Lees ook:Zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen; Phuket Air mag weer vliegen
Lees ook:Visum regelen in het vliegtuig! Wel zo makkelijk
Lees ook:World Airline Awards: Emirates beste luchtvaartmaatschappij 2016

Geen reacties // Reageer