Aswolk-update: 400 Nederlandse toeristen gestrand op Bali

Vanmorgen vroeg moest de belangrijkste luchthaven op Bali de deuren sluiten. Een aswolk uit de vulkaan Rinjani op Lombok gooide roet in het eten van de toeristen. 700 vluchten zijn geschrapt, 400 Nederlanders zitten vast op Bali.

De vulkaan Rinjani spuwt sinds dit weekend as. Vliegtuigen kunnen daardoor niet opstijgen en landen. De luchtvaartmaatschappijen houden daarom de vliegtuigen dan ook op de grond, aangezien de as schadelijk is voor de vliegtuigen.

400 passagiers van de KLM zitten vast op Bali en zijn door de luchtvaartmaatschappij ondergebracht in hotels. Ook een vlucht van KLM naar Bali via Singapore is gisteren afgebroken. De passagiers zijn gestrand in Singapore en wachten in hotels op wat komen gaat.

Nederlanders die met Garuda Indonesia van Bali terug naar huis vliegen zijn ook gestrand.  Een woordvoerder schat dat het er tussen de 150 en tweehonderd zijn. De passagiers kunnen contact opnemen met Garuda en de tickets omboeken naar de eerstvolgende vlucht die naar Schiphol vertrekt. Ook vluchten die vanaf Schiphol naar Bali vertrokken, gingen vandaag niet door.

Garuda Indonesia meldt dat de vliegvelden van Bali nog tot tot donderdag 01.45 uur (08.45 uur lokale tijd) gesloten zijn. Mocht de aswolk nog niet verdwenen zijn, dan blijven de vliegvelden langer gesloten.

 

Lees ook:Vliegveld Bali dicht vanwege aswolk
Lees ook:Aswolk Bali: Vliegvelden gesloten, vluchten geannuleerd, toeristen gestrand
Lees ook:Vliegveld Bali heropend
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open

Geen reacties // Reageer