Vliegveld Bali dicht vanwege aswolk

gesloten

Slecht nieuws voor reizigers die naar Bali willen reizen. De vulkaan Rinjani op Lombok is uitgebarsten en daardoor is er een aswolk ontstaan. Het vliegveld op Bali is daardoor gesloten.

De vulkaan Rinjani spuwt sinds dit weekend as. Vliegtuigen kunnen daardoor niet opstijgen en landen. De luchtvaartmaatschappijen houden daarom de vliegtuigen dan ook op de grond, aangezien de as schadelijk is voor de vliegtuigen.

Een vlucht van KLM naar Bali via Singapore is afgebroken. De passagiers zijn gestrand in Singapore. Reizigers verblijven nu in een hotel en kunnen hun ticket omboeken. De rest van de vluchten van KLM van en naar Bali zijn geschrapt.

Het vliegveld Ngurah Rai bij de hoofdstad Denpasar is een van de belangrijkste internationale vliegvelden van Indonesië. Het is niet voor het eerst dat een aswolk roet in het eten gooit van vele reizigers. Afgelopen juli moest het vliegveld ook al een paar dagen sluiten, ook vanwege een aswolk, maar dan van een andere vulkaan, Honderden Nederlanders zaten vast.

Het vliegveld blijft naar alle waarschijnlijkheid nog de hele dag gesloten.

 

 

Lees ook:Aswolk-update: 400 Nederlandse toeristen gestrand op Bali
Lees ook:Vliegveld Bali heropend
Lees ook:Aswolk Bali: Vliegvelden gesloten, vluchten geannuleerd, toeristen gestrand
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer gesloten
Lees ook:Aswolk Bali: Denpasar Airport weer open

Geen reacties // Reageer