Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh

In navolging tot de Britten hebben ook Nederlandse vliegtuigmaatschappijen besloten om tot zondag vluchten van en naar de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh.  Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie besloten na de crash van een Russische passagiersvliegtuig, dat zaterdag vanuit de badplaats was vertrokken.

Het vliegtuig, met 224 mensen aan boord vloog van Sharm-el-Sheikh naar Sint-Petersburg. Het vliegtuig vloog net boven de Sinai toen het van de radar verdween. Bergingswerkers hadden het vliegtuig al snel gevonden, al was er weinig meer van het toestel over.

Onderzoek
Rusland en Egypte doen nu onderzoek naar de oorzaak van de crash. Terreurgroep IS claimt dat strijders in de woestijn het vliegtuig uit de lucht hebben geschoten. Afgelopen zondag besloten diverse luchtvaartmaatschappijen al om niet meer boven de Sinaï te vliegen. Experts lieten vandaag weten dat de kans ook bestaat dat er een bom aan boord van het vliegtuig was. De Britse autoriteiten reageerden onmiddellijk en besloten direct om niet meer naar de badplaats te vliegen.

Overleg
Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), inlichtingendienst (AIVD), luchtvaartmaatschappijen en met het ministerie van Buitenlandse Zaken gingen vanavond met elkaar in overleg. De partijen besloten dat Nederlandse luchtvaartmaatschappijen tot zondag niet meer naar Sharm-el-Sheikh mogen vliegen. De regering doet dit uit voorzorg.

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen en de overheid wachten op de uitkomsten van een Brits onderzoek naar de veiligheidssituatie van het vliegveld van Sharm-el-Sheikh en maken dan zondag, als het onderzoek is afgerond, een nieuwe afweging.

Britse vliegtuigen die vanavond van en naar Sharm-el-Sheikh vliegen mogen niet vertrekken. En dat is slecht nieuws voor de 2.000 Britse toeristen die momenteel in de badplaats verblijven. Donderdag zouden er 2 vluchten richting Londen vertrekken, maar deze zijn nu geschrapt.

Reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangepast. Zij laten weten dat er zorgen zijn over het vliegveld. Verblijf je momenteel in Sharm-el-Sheikh? Neem dan contact op met je reisorganisatie. Op dit moment verblijven er 408 Nederlanders in de badplaats.

 

 

Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh
Lees ook:TUI schrapt tot 18 december alle vluchten naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Op vakantie naar Sharm el-Sheikh? Vlucht gratis omgeboekt
Lees ook:Terreurdreiging doet Transavia besluiten niet te vliegen naar Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Britse Ministerie verhoogt terreurdreiging Egypte naar ‘hoog’

Geen reacties // Reageer