Bom vrijwel zeker oorzaak vliegtuigcrash Egypte

Het onderzoek naar de oorzaak van de crash van een passagiersvliegtuig in Egypte is nog in volle gang. Een anoniem lid van het Egyptische onderzoeksteam laat aan persbureau Reuters weten dat het nu voor 90% zeker is dat de crash veroorzaakt is door een bom aan boord.

Het vliegtuig, met alleen maar Russen aan boord, vloog vorige week zaterdag van Sharm el-Sheikh naar Sint-Petersburg. 25 minuten na opstijgen verdween het vliegtuig van de radar en een paar uur later vonden reddingswerkers het wrak. Het vliegtuig vloog boven de Sinaï, een gebied waar veel terreurgroepen actief zijn.

Terreurgroep IS claimde vorige week direct al dat zij het vliegtuig hadden neergeschoten. Eerder liet het onderzoeksteam al weten dat op 1 van de zwarte dozen een explosie te horen was. Amerikanen hebben op satellietbeelden een lichtflits gezien. De Britten denken dat een medewerker van het vliegveld een bom vlak voor vertrek in het ruim heeft geplaatst.

Ondertussen verlaten veel toeristen Egypte, wat gelijk ook een ramp voor het toerisme in het land is. Wanneer de volledige resultaten van het onderzoek bekend zullen worden, is nog niet bekend.

 

 

Lees ook:Terreurdreiging Egypte: Touroperators halen toeristen op en schrappen reizen
Lees ook:Voorlopig geen vluchten van en naar Sharm el-Sheikh
Lees ook:Na vliegtuigcrash: Minder toeristen naar Egypte
Lees ook:Reisadvies Egypte aangepast: Reis niet naar vliegveld Sharm-el-Sheikh
Lees ook:Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte

Geen reacties // Reageer