Staking Lufthansa afgeblazen

2 dagen geleden kondigde het cabinepersoneel van Lufthansa aan dat zij morgen en vrijdag gingen staken. Maar de luchtvaartmaatschappij is vandaag eindelijk akkoord gegaan met een aantal maatregelen, de staking gaat niet meer door.

Het personeel was van plan om donderdag, vrijdag en maandag te gaan staken. De vakbond en Lufthansa liggen al jaren met elkaar overhoop. Het bedrijf moet bezuinigen, wil de pensioenleeftijd verhogen en wil ook gelijk nieuwe arbeidsvoorwaarden invoeren. Het personeel pikt dit niet en heeft dan ook al 14 keer eerder gestaakt. Lufthansa was lange tijd niet meer bereid om met de vakbond te praten, maar komen hier nu op terug.

De onderhandelingen worden nu voortgezet. Volgende week woensdag organiseert Lufthansa een bijeenkomst. Lufthansa wil dan met de piloten, het cabine- en grondpersoneel om tafel om een akkoord sluiten over de werkgelegenheid bij de luchtvaartmaatschappij.

Lees ook:Donderdag en vrijdag: Cabinepersoneel Lufthansa gaat weer staken
Lees ook:Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met stakingen
Lees ook:Cabinepersoneel Lufthansa staakt rest van de week
Lees ook:Stakende piloten: Lufthansa schrapt honderden vluchten
Lees ook:Piloten Lufthansa staken weer

Geen reacties // Reageer