Zware smog: Luchthaven Peking schrapt 200 vluchten

In Peking zien mensen momenteel geen hand voor ogen. De Chinese hoofdstad heeft veel last van smog. De scholen zijn dicht, bouwwerkzaamheden liggen stil en ook het vliegverkeer heeft last van de smog.

De luchthaven van Peking heeft vandaag 227 vluchten geschrapt. Dat betekent dat 12% van de geplande vluchten vandaag niet doorgaat. De autoriteiten hebben hebben daarnaast belangrijke verkeersader afgesloten, omdat het zicht te slecht is en dat levert gevaarlijke situaties op.

Het is niet voor het eerste dat Peking last heeft van een dikke laag smog. Dit is de derde keer in een maand tijd. Toen bleef de smog langer hangen, maar de autoriteiten verwachten dat de luchtvervuiling morgen als een stuk is afgezwakt.

Lees ook:Smogalarm: Rijverbod in Rome en Milaan
Lees ook:Reisadvies China aangepast na dreiging aanslag Peking
Lees ook:Mooiste stranden ter wereld onder de olie
Lees ook:Smogalarm Frankrijk, rattenplaag Parijs: Openbaar vervoer Parijs gratis, parken gesloten
Lees ook:Voorproefje: De eerste beelden van Peking Express 2017!

Geen reacties // Reageer