Recordaantal passagiers voor Schiphol

Goed nieuws voor Schiphol, dat dit jaar 100 jaar bestaat. Luchthaven Schiphol verwelkomde afgelopen jaar een recordaantal passagiers. 58,2 miljoen reizigers maakten gebruik van de luchthaven en dat is een groei van 6% ten opzichten van 2014.

Ook Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport, de regionale luchthavens van Schiphol Group, lieten een groei zien. In totaal maakten 4.333.000 passagiers gebruik van de luchthaven in Eindhoven, dat is een groei van maar liefst 10%.  Rotterdam The Hague groeide met 0,3 procent naar 1,7 miljoen reizigers.

Schiphol-topman Jos Nijhuis denkt dat er in 2016 nog meer reizigers naar Schiphol komen. Nijhuis verwacht dit jaar 60 miljoen reizigers op Schiphol te verwelkomen.

Lees ook:Recordaantal passagiers Schiphol in 2014
Lees ook:Drukste zomer ooit voor Eindhoven Airport
Lees ook:Recordaantal passagiers voor Eindhoven Airport
Lees ook:Schiphol had 3% meer passagiers in 2013
Lees ook:Onderzoek: Nederlanders vliegen vaker met budgetmaatschappijen

Geen reacties // Reageer