Meivakantie: Schiphol adviseert reizigers om tijdig naar luchthaven te komen

Vrijdag is de start van de meivakantie. In deze periode is het altijd erg druk op Schiphol. Schiphol adviseert reizigers nu om vooral op tijd naar Schiphol te komen.

De afgelopen maand waarschuwden luchtvaartmaatschappijen al voor lange wachtrijen op Schiphol. Er is minder personeel aanwezig op de luchthaven en dat komt door de terreurdreiging en de vluchtelingenstroom. De marechaussee van Schiphol zijn op andere plekken ingezet en dat is weer een nadeel voor de luchthaven. De maatschappijen adviseerden reizigers dan ook om in plaats van 3 uur, 4 uur voor vertrek al op de luchthaven aanwezig te zijn. Schiphol zelf liet begin april weten dat dit geen zin heeft, omdat je dan nog helemaal niet kan inchecken.

Schiphol ziet de bui nu wel hangen en laat nu aan reizigers weten dat zij verwachten dat het vrijdag extra druk zal worden op de luchthaven en zet dan ook extra personeel in. De luchthaven adviseert reizigers dan ook om zeker tijdens deze vakantiedrukte op tijd naar Schiphol te komen. Hoe ver van tevoren je kunt inchecken, kun je navragen bij de airline waarmee je vliegt.

 

Lees ook:Herfstvakantie: Schiphol adviseert reizigers om op tijd te vertrekken
Lees ook:Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol
Lees ook:Zomervakantie: Schiphol verwerkt recordaantal reizigers
Lees ook:recorddrukte verwacht op Schiphol
Lees ook:Dit weekend op vakantie? Geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam

Geen reacties // Reageer