Heropening vertrekhal: Drukte en lange wachtrijen door strenge veiligheidscontroles op luchthaven Zaventem

zaventemopen

Luchthaven Zaventem is na de aanslagen op 22 maart weer bijna volledig operationeel. De vertrekhal is sinds gisteren weer heropend, maar dan verloopt nog niet helemaal goed. Vooral gisteren, maar ook vandaag waren er lange wachtrijen door strenge veiligheidscontroles. De luchthaven waarschuwt ook morgen voor lange wachtrijen.

De vertrekhal is weer open, maar je komt niet zomaar meer het vliegveld binnen. De veiligheidscontroles zijn verscherpt, zelfs zo verscherpt dat de eerste controle al op de toegangsweg begint. Voordat reizigers in de tijdelijke of gewone vertrekhal betreden, worden zij ook uitgebreid gescreend. Alleen reizigers hebben toegang tot deze zones.

Al die controles zorgden gisteren voor enorme wachtrijen buiten. Reizigers moesten 4 uur wachten voordat ze konden inchecken en konden hun vlucht niet meer halen. Met als gevolg dat heel veel reizigers erg boos en gefrustreerd waren. Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken, kon deze ellende niet meer aanzien en ging in overleg met de luchthaven en de politie. Vanaf morgen treedt er dan ook een nieuw beveiligingssysteem in werking aan de vertrekhal van Brussels Airport. Iedereen kan nog gecontroleerd worden, maar de controles zijn minder lang en minder streng.

Luchthaven Zaventem heeft nu verschillende tips voor vertrekkende passagiers samengesteld. De luchthaven adviseert om identiteitsbewijzen bij de hand te houden, ook voor de kinderen. Op verschillende controlepunten wordt hiernaar gevraagd. Daarnaast is het handig om zo mogelijk online in te checken en je boarding pass te printen. Alle tips lezen? Dat kan via deze link.

 

 

 

Lees ook:Test geslaagd: Versnelde securitydoorgang Schiphol langer en vaker open
Lees ook:Weinig handbagage? Dan sneller door de douane op Schiphol
Lees ook:KLM adviseert reizigers om 3 uur voor vertrek op Schiphol te zijn
Lees ook:Reminder: Morgen drukste dag ooit op Schiphol
Lees ook:Meivakantie: Schiphol adviseert reizigers om tijdig naar luchthaven te komen

Geen reacties // Reageer