31 gewonden tijdens turbulentie op vlucht naar Jakarta

Een Airbus A330 van Etihad Airways vloog gisteren van Abu Dhabi naar de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het beloofde een rustige vlucht te worden, maar dat veranderde ineens toen het vliegtuig hevig begon te schudden. Er was turbulentie, maar de turbulentie was zo hevig en kwam ineens zo plotseling dat er veel gewonden vielen.

Het schudden begon 3 kwartier voor landing. Er was grote paniek aan boord, passagiers die niet vast in de riem zaten werden van de stoel gelanceerd, wat voor nog meer paniek zorgde. Ook de handbagage kwam naar beneden, evenals de zuurstofmaskers Door de hevige turbulentie vielen er 31 gewonden, 10 daarvan moesten naar het ziekenhuis worden gebracht voor verder onderzoek.

Ook het vliegtuig zelf heeft schade opgelopen. Zo was onder andere het plafond beschadigd. Het vliegtuig kon na de turbulentie veilig landen op Jakarta. Daar werden de passagiers naar buiten geholpen en behandeld. De passagiers met botbreuken gingen naar het ziekenhuis. Het vliegtuig, dat weer terug zou vliegen naar Verenigde Arabische Emiraten, bleef in remise. De vlucht werd geschrapt.

Lees ook:Lichtgewonden in KLM-vliegtuig door turbulentie
Lees ook:Gewonden door turbulentie
Lees ook:Gewonden bij mislukte landing Air Canada
Lees ook:Vliegtuig in brand bij landing: 21 doden
Lees ook:Man bijt passagier en overlijdt tijdens vlucht

Geen reacties // Reageer