Update vermist vliegtuig Egyptair: Wrakstukken gevonden in Middellandse Zee

Afgelopen nacht verdween vlucht MS804 plotseling van de radar. Het toestel van EgyptAir vloog op dat moment van Parijs naar Caïro. Reddingswerkers gingen direct op zoek naar het vliegtuig en vonden wrakstukken bij het Griekse eiland Karpathos. Het vliegtuig is neergestort.

Het vliegtuig vloog om kwart voor 2 in de nacht net het Egyptische luchtruim binnen, op een hoogte van 12 kilometer en verdween plotseling van de radar. Even daarvoor daalde het vliegtuig flink en maakte een paar scherpe bochten. De Egyptische autoriteiten probeerden nog contact met de piloten te maken, maar het bleef stil aan de lijn. Ook de Griekse autoriteiten staan voor een raadsel, de piloten hebben zich namelijk niet volgens de procedure afgemeld bij de Griekse verkeersleiding toen ze het Griekse luchtruim verlieten.

De autoriteiten sloegen direct alarm en Egyptische reddingsteams zetten een grootschalige zoektocht op. Ook de Grieken en Fransen hielpen en helpen mee met zoeken, zowel in de lucht als op het water. President Hollande van Frankrijk liet al snel weten dat het vliegtuig is neergestort. Een paar uur later werden er grote wrakstukken vlakbij Karpathos gevonden. Het zou gaan om twee grote objecten van kunststof.

Aan boord waren 66 passagiers, waaronder 30 Egyptenaren, 15 Fransen, 1 Belg en een Brit. Wat de oorzaak van de crash is geweest, is nog niet bekend. Het vliegtuig was in uitstekende conditie en de autoriteiten sluiten nog niks uit. Deskundigen en enkele Egyptische ministers vrezen voor een aanslag. Nabestaanden van de passagiers zijn opgevangen in Parijs op luchthaven Charles de Gaulle. De zoektocht naar het vliegtuig gaat verder.

Lees ook:Wrak Egyptair gevonden in Middellandse Zee
Lees ook:Wrakstukken vermist vliegtuig Trigana Air gevonden
Lees ook:Passagiersvliegtuig Egyptair van radar verdwenen
Lees ook:Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte
Lees ook:AirAsia update: Wrakstukken en lichamen gevonden

Geen reacties // Reageer