Doden en gewonden bij explosies en schietpartij op vliegveld Istanbul

Bron: twitter.com/YanniKouts

3 maanden na de zelfmoordaanslagen op vliegveld Zaventem, is er vanavond weer een groot incident geweest op een vliegveld. Rond 21.00 uur vanavond waren er 2 explosies op luchthaven Ataturk in Istanbul. Tijdens deze explosies zijn er veel doden en gewonden gevallen.

Volgens Turkse media vond één van de explosies plaats in de wachtrij voor de veiligheidscontrole buiten de vertrekhal. Daarnaast zou er ook geschoten zijn op een parkeerplaats. Op internet circuleren nu al veel filmpjes die na de explosies zijn gemaakt. Reizigers zijn in paniek, beveiligers schreeuwen dat iedereen op de vloer moet blijven liggen, plafondplaten zijn naar beneden gekomen en de hal is gevuld met rook.

2 aanvallers zijn inmiddels gedood door de Turkse politie. Volgens de Turkse media zijn er 40 gewonden en 10 doden gevallen. Het vliegveld is gesloten, vluchten van en naar Istanbul zijn geschrapt, ambulances rijden af en aan om de gewonden te vervoeren. Het is nog onbekend wie of wat er achter deze aanslag zitten. De media spreken over PKK, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Lees ook:Situatie in Bangkok loopt uit de hand. Dode en gewonden na granaataanvallen
Lees ook:Update reisadvies Turkije na aanslag: Mijd demonstraties en drukke plekken
Lees ook:Geweld in Bangkok escaleert
Lees ook:Verklaring Corendon over ontruiming vliegtuig in Turkije
Lees ook:Staatsgreep Turkije: Reis niet naar Ankara en Istanbul

Geen reacties // Reageer