World Airline Awards: Emirates beste luchtvaartmaatschappij 2016

De World Airline Awards zijn weer geweest. Vliegtuigmaatschappij Emirates mocht de prijs voor beste luchtvaartmaatschappij van 2016 mee naar huis nemen.

De World Airline Awards is een initiatief van Skytrax en deze site heeft gisteren de top 100 van beste luchtvaartmaatschappijen bekendgemaakt. Vorig jaar won Qatar Airways de prijs nog, maar moest de 1e positie nu afstaan voor Emirates. De voorzitter en de CEO zijn trots en vereerd met deze prijs. Onze eigen KLM staat helaas niet in de top 10, maar komt wel voor in de top 100, namelijk op plek 24. De rest van de top 10 ziet er zo uit:

1 Emirates 
2 Qatar Airways 
3 Singapore Airlines 
4 Cathay Pacific 
5 ANA All Nippon Airways 
6 Etihad Airways 
7 Turkish Airlines 
8 EVA Air 
9 Qantas Airways 
10 Lufthansa

Naast deze prijs, waren er nog meer prijzen te verdelen. Zo is Turkish Airlines uitgeroepen tot beste Europese luchtvaartmaatschappij en beschikt Garuda Indonesia over het beste vliegpersoneel ter wereld. Wil je weten wie er allemaal nog meer hebben gewonnen? Dat lees je via deze link.

Skytrax is een adviesbureau uit het Verenigd Koninkrijk dat onderzoek doet naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en vliegvelden. De ranglijst wordt bepaald op basis van miljoenen beoordelingen van reizigers uit verschillende landen.

Lees ook:Top 10 beste airlines ter wereld
Lees ook:Qatar Airways breidt vluchten in Azië uit
Lees ook:KLM beste airline van Europa
Lees ook:World Travel Awards: Dubai beste reisbestemming
Lees ook:Air Koryo is slechtste luchtvaartmaatschappij ter wereld

Geen reacties // Reageer