Vanaf morgen: Cabinepersoneel Air France staakt

Ga je morgen op vakantie en vlieg je met Air France naar je bestemming? Dan kan het zomaar zijn dat je vlucht flinke vertraging heeft of zelfs helemaal geschrapt is. Het cabinepersoneel gaat namelijk een week lang staken.

Het rommelt al een tijdje tussen de werknemers en Air France. De luchtvaartmaatschappij heeft het zwaar en moet flink bezuinigen. Het personeel moet langer werken, voor hetzelfde geld en dat pikt niet iedereen. Air France heeft op 1 juli een nieuw CAO-voorstel aan het cabinepersoneel gedaan, maar de vakbonden zijn niet blij met het voorstel. 2 van de 3 vakbonden hebben de leden gisteren opgeroepen om vanaf woensdag te gaan staken.

Een derde van het cabinepersoneel doet mee met de staking, die tot en met 2 augustus zal duren. Air France is niet blij met deze actie en laat weten dat een aantal langeafstandsvluchten zullen worden geannuleerd. 90% van deze vluchten zullen wel doorgaan, zij het waarschijnlijk met minder passagiers.

Binnen Europa zullen er meer vluchten uitvallen, Air France zegt dat 30% van de geplande vluchten geschrapt worden, maar welke dat zijn, is nog niet bekend. Vlieg je met Air France, houdt dan de website van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten.

Lees ook:Piloten Air France gaan staken
Lees ook:Cabinepersoneel Lufthansa staakt rest van de week
Lees ook:Personeel Air France gaat staken vanaf 5 oktober
Lees ook:Piloten Air France dreigen met staking tijdens EK voetbal
Lees ook:Piloten Air France dreigen weer met staking

Geen reacties // Reageer