Storing: 15.000 koffers achtergebleven op Schiphol

Het zit Schiphol deze week niet mee. Zo was het vandaag niet mogelijk om per trein naar de luchthaven te reizen, staan er veel files door extra controles en nu blijkt ook nog eens dat afgelopen weekend en vandaag het bagagesysteem stuk was. Het gevolg is dat de reizigers wel op de bestemming zijn gekomen, maar de koffers staan nog op Schiphol.. En dat in de drukste week van het jaar.

De ellende begon afgelopen zaterdag. Er was een technische storing in het bagagesysteem, waardoor een deel van de bagage op Schiphol moest blijven. Het ging om maar liefst 9.000 koffers. Op twitter regende het al snel klachten van reizigers die na een lange reis geen koffer kregen bij de bagageband. Het ging dan vooral om reizigers die met KLM en partners van KLM vlogen. KLM en Schiphol beloofden beterschap, maar vandaag was het weer raak. Er was weer een storing in het bagagesysteem, maar ditmaal was de voeding stuk. 6.000 koffers bleven achter.

In totaal zijn er dus 15.000 koffers achtergebleven op de luchthaven, een deel van de koffers kon dezelfde dag al nagezonden worden, maar een groot deel van de koffers wachten nog op verzending. De bagage is of wordt zo spoedig mogelijk nagezonden aan de passagiers.

Schiphol betreurt de gang van zaken en de overlast die dit voor reizigers meebrengt. In deze vakantieperiode verwerkt de luchthaven zo’n 200.000 stuks bagage op een dag.

Lees ook:Stroomstoring: Koffers achtergebleven op Schiphol
Lees ook:Minder koffers kwijt op luchthavens door minder passagiers
Lees ook:Herstelwerkzaamheden: Minder treinen tussen Schiphol en Utrecht vandaag
Lees ook:Ook vandaag lange files naar Schiphol door extra controles
Lees ook:Aanslagen Brussel: Zaventem nog tot dinsdag gesloten

Geen reacties // Reageer