Met KLM goedkoper vliegen vanaf Dusseldorf. Mag je dan in Amsterdam in of uitstappen?

Wie wel eens zoekt naar goedkope vliegtickets zoekt ook vaak een vlucht vanuit Düsseldorf naar een verre bestemming. Wat valt op? De vluchten van KLM vanaf Düsseldorf via Amsterdam naar vele verre bestemmingen zijn het goedkoopst. En vooral veel goedkoper dan vluchten vanaf Amsterdam naar dezelfde bestemming op dezelfde data. Wie slim denkt te zijn boekt een ticket vanaf Düsseldorf met KLM, maar mag je dan ook in Amsterdam in of uitstappen?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Het antwoord is NEE, dat mag niet. Het is (helaas) zo dat je het eerste deel van het traject (dus Duüsseldorf-Amsterdam) moet vliegen. Doe je dat niet, dan wordt je hele vlucht gecancelled. Je mag dus niet inchecken op Schiphol. Op de terugreis zou je kunnen proberen om in Amsterdam uit te stappen, maar let er dan wel op dat je alleen met handbagage reist. Anders staan je koffers in Düsseldorf, want deze worden automatisch doorgelabeld.

Lees ook:Met je mobieltje inchecken bij Air Berlin
Lees ook:Goedkoop vliegen vanaf luchthavens in België en Duitsland
Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Met Air Berlin goedkoop vliegen naar verre bestemmingen?
Lees ook:Tip: goedkoop vliegen vanaf Düsseldorf

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Met KLM goedkoper vliegen vanaf Dusseldorf. Mag je dan in Amsterdam in of uitstappen?

 1. John

  Dit klopt niet! Je koffer komt niet aan in Dusseldorf. Aangezien je koffer nimmer vervoert wordt zonder dat je zelf in het betreffende vliegtuig zit. Je kunt uitstappen in Amsterdam en je koffer op eisen. Let wel! Je kunt inderdaad niet instappen in Amsterdam.

    /  
  1. rbos

   Jullie hebben het beiden mis. Op grond van van EG-Verordening 261/2004 mag KLM de passagier niet weigeren die heeft besloten geen gebruik te maken van de eerste vlucht. Indien KLM de passagier toch weigert is KLM verplicht compensatie te betalen en het ticket te vergoeden.De algemene voorwaarden van KLM zijn niet van toepassing want Europees recht gaat voor.

     /  

Comments are closed.