KLM en Transavia gaan prijzenslag aan met lowcost airlines

KLM en dochtermaatschappij Transavia gaan op grote schaal goedkopere vluchten aanbieden naar populaire Europese steden. Op deze manier wil de luchtvaartmaatschappij de concurrentie aangaan met prijsvechters als easyJet en RyanAir. “We willen zo onze positie op de thuismarkt verstevigen”, zei een woordvoerster van KLM.

“Ons wereldwijde netwerk is cruciaal, maar we beseffen dat we ook de Nederlandse toerist weer meer aan ons moeten binden”, zei KLM-directeur Bram Gräber zaterdag in De Telegraaf. ,,Daarom gaan we samen met dochter Transavia nog agressiever en tegen nog scherpere prijzen de concurrentie aan.”. Transavia laat vaker vliegtuigen vertrekken vanaf regionale vliegvelden. De KLM vliegt extra vanaf Schiphol. Per week gaat de KLM meer dan 100 extra vluchten inzetten.

Reizigers kunnen binnenkort met KLM voor minder dan 100 euro naar bestemmingen vliegen als Barcelona, Milaan, Berlijn en Madrid.

Lees ook:Transavia: onduidelijk of er vanmiddag gevlogen kan worden
Lees ook:Martinair mogelijk overgenomen door KLM-AirFrance
Lees ook:Met Emirates vanaf Amsterdam naar Dubai en bestemmingen in Azië, Afrika en Australie
Lees ook:Transavia naar Biarritz
Lees ook:Prijsafspraken in de reiswereld?

Geen reacties // Reageer