Grondpersoneel KLM staakt morgen

Het grondpersoneel van KLM en KLM zijn al een tijdje met elkaar in gesprek over een nieuwe CAO. De gesprekken lopen zeer stroef en daarom gaat het personeel morgen staken voor betere voorwaarden.

Er zijn veel problemen bij KLM en dochterbedrijf Air France. Zo moeten werknemers bij Air France meer werken, maar krijgen ze niet meer betaald. KLM wil het aantal vakantiedagen en seniorendagen verminderen. Ook moeten er meer flexkrachten komen. Vakbond FNV pikt dit niet en eist het volgende:
De werknemers eisen 1 procent loonsverhoging voor iedereen met een minimum van € 75,= bruto per maand. Meer vaste banen voor de vele uitzendkrachten die al jaren op onzekere krachten structureel werk doen. En geen verslechtering van de vakantie- en seniorendagen, zodat de werknemers gezond hun pensioen halen.

KLM is niet ingegaan op deze eisen en nu gaat het grondpersoneel in protest. Het is de bedoeling dat de reizigers weinig merkt van deze acties. De bagagemedewerkers van KLM Cargo leggen morgen van 09.00 tot 13.00 uur het werk neer. Bagage van passagiersvliegtuigen worden gewoon ingeladen. De vakantiegangers krijgen wel wat mee van de staking, het personeel zal iedereen die incheckt bij de balie informeren over het hoe en waarom van het loonconflict en de staking.

KLM wil nog steeds niet ingaan op de eisen. Andere vakbonden staan niet achter de stakingen. Of het grondpersoneel vaker gaat staken, is niet bekend.

Lees ook:12.000 passagiers gedupeerd: Grondpersoneel KLM staakt vanavond
Lees ook:Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM
Lees ook:Vandaag: Stiptheidsacties grondpersoneel KLM op Schiphol
Lees ook:Piloten Air France gaan staken
Lees ook:Vanaf morgen: Cabinepersoneel Air France staakt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Grondpersoneel KLM staakt morgen

 1. Guido Buijs

  Aan het Klm personeel.

  Dames, heren,
  Ik vind het ongelovelijk! De service van klm personeel is zo slecht, toestellen verouderd.
  Veel cabine personeel zijn onvriendelijk en arrogant. Verwend en over het paard getilt. Zo komen ze in ieder geval vaak over.
  Ik snap werkelijk niet dat jullie staken en beteren/behoud van jullie arbeidsvoorwaarden willen behouden. Denk eens aannjullie prachtige bedrijf en zet gezamelijk de schouders eronder!
  Klm directie, als jullie personeel zo klant onvriendelijk werkt en eigen nelang boven het bedrijfs belang stelt, weg ermee! Neem mensen aan met een betere werkhouding en die bedrijfsbelang voorop stelt! Alleen dan zullen jullie de concurrentie bijhouden.
  Ik ben eigenaar van een mkb bedrijf en wij geven per jaar ca € 75.000 uit aan internationale reizen/ tickets. U mag gerust weten dat ik liever meer betaal aan een andere maatschappij dan dat ik momenteel met KLM vlieg.
  Vanwege klant onvriendelijke/arrogante medewerkers en slechte serviice.
  Ook is klm al vaak duurder naar de bestemmingen waar wij heen reizen.
  Voor nadere toelichting ben ik immer bereid,

  Guido Buijs

    /  

Comments are closed.