Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM

Een deel van het grondpersoneel van KLM was van plan om vanavond te gaan staken op Schiphol. De werkgever stapte vanmiddag naar de rechter om dit tegen te houden en met succes. De rechter heeft de staking verboden.

Het grondpersoneel van KLM en KLM zijn al een tijdje met elkaar in gesprek over een nieuwe CAO. Er zijn veel problemen bij KLM en dochterbedrijf Air France. Zo moeten werknemers bij Air France meer werken, maar krijgen ze niet meer betaald. KLM wil het aantal vakantiedagen en seniorendagen verminderen. Ook moeten er meer flexkrachten komen.

Vakbond FNV had een heel eisenpakket liggen, maar KLM verwierp deze eisen. Voor het grondpersoneel zat er niks anders op dan nog een keer te gaan staken. Een klein deel zou vanavond van 19.30 tot 21.00 uur gaan staken. Dit heeft gevolgen voor 41 vluchten en 12.000 passagiers. Deze vluchten zouden dan vertraagd of zelfs helemaal geschrapt worden.

KLM wilde de staking tegenhouden en spande een kort geding aan. Vanmiddag was het kort geding en de rechter heeft zowel de vakbond, KLM en Schiphol gehoord. KLM wil graag in gesprek blijven met FNV en vroeg of het mogelijk was om direct met elkaar in gesprek te gaan, mits de staking dan niet doorging, maar dit wees FNV af. Schiphol liet weten dat ze de passagiers niet in hotels in de omgeving kunnen herbergen, aangezien de hotels in Amsterdam allemaal vol zitten.

De rechter besloot zojuist om de staking te verbieden. De rechter wil langer nadenken en doet pas op 11 augustus uitspraak in deze zaak. Tot die tijd wordt staken bij KLM verboden.FNV is verbaasd, KLM is opgelucht. Tot 11 augustus zijn er geen stakingen bij het grondpersoneel van KLM.

Lees ook:12.000 passagiers gedupeerd: Grondpersoneel KLM staakt vanavond
Lees ook:Staking: Luchtverkeersleiders Frankrijk voeren actie
Lees ook:Vandaag: Stiptheidsacties grondpersoneel KLM op Schiphol
Lees ook:Staking Duitsland: Lufthansa schrapt 900 vluchten, vliegveld Bremen deels gesloten
Lees ook:Piloten Easyjet staken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM

  1. Frank

    Sinds wanneer bemoeit een rechter zich met het stakingsrecht van werknemers?

      /  

Comments are closed.