Vandaag: Stiptheidsacties grondpersoneel KLM op Schiphol

De rechter mag het grondpersoneel van KLM dan wel verboden hebben om te gaan staken, maar toch gaan het personeel vanmiddag actievoeren op Schiphol. Ze werken precies volgens de regels, lopen geen stap harder en dat zorgt waarschijnlijk voor vertraging.

Het grondpersoneel van KLM en KLM zijn al een tijdje met elkaar in gesprek over een nieuwe CAO. Er zijn veel problemen bij KLM en dochterbedrijf Air France. Zo moeten werknemers bij Air France meer werken, maar krijgen ze niet meer betaald. KLM wil het aantal vakantiedagen en seniorendagen verminderen. De werkdruk is te hoog en er is te weinig personeel. Ook moeten er meer flexkrachten komen. En dat wil het personeel niet.

De afgelopen maand heeft het personeel al een keer het werk neergelegd, tijdens de drukste periode van het jaar, en dat was tegen het zere been van KLM. De KLM spande een kort geding aan en de rechter verbood nieuwe stakingen. Het grondpersoneel mag nu tot en met 4 september niet staken. Vakbond FNV is boos en heeft medewerkers van KLM nu opgeroepen om tot stiptheidsacties over te gaan. Daar is massaal gehoor aan gegeven.

 

Het personeel start om 14.00 uur met de stiptheidsacties. Het personeel houden zich precies aan de regels en zetten geen stap harder vanmiddag. Zo rijden bagagekarren niet sneller dan de toegestane snelheid en weegt een koffer meer dan 23 kilo, dan moet de medewerker een 2e medewerker roepen om deze samen te tillen. Door deze acties kan het zo zijn dat er vertragingen ontstaan. Schiphol en KLM adviseren om de websites goed in de gaten te houden.

FNV zal zaterdagavond de actie evalueren. De vakbond gaat dan ook bekijken of er meer stiptheidsacties komen.

Lees ook:Vanaf morgen: Weer stiptheidsacties personeel KLM
Lees ook:Vanaf vandaag: Stiptheidsacties cabinepersoneel KLM
Lees ook:Rechter verbiedt staking grondpersoneel KLM
Lees ook:Grondpersoneel KLM staakt morgen
Lees ook:Vanaf maandag: Cabinepersoneel KLM start met werkonderbrekingen

Geen reacties // Reageer