Vanaf vandaag: Stiptheidsacties cabinepersoneel KLM

staken

KLM heeft besloten om vanaf volgende maand om op lange vluchten minstens 1 steward te schrappen. De vakbond is woest en heeft het cabinepersoneel opgeroepen om tot actie over te gaan.

Het rommelt al langer tussen de vakbonden en KLM. Was het eerst het grondpersoneel dat ging staken, nu is het de beurt aan het cabinepersoneel. KLM wil bezuinigen en heeft daarom besloten om 260 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat wil zeggen dat de luchtvaartmaatschappij 1 steward per lange vlucht schrapt en dat terwijl het personeel nu al te weinig tijd krijgt om alle instructies en regels tijdens de vluchtvoorbereiding uit te voeren.

Voor vakbond FNV zit er niets anders op dan actie te voeren. Het personeel gaat nu over op stiptheidsacties en deze duren tot vrijdagavond 10 uur. Dat houdt in dat het personeel, voornamelijk grondpersoneel, zich allemaal strikt volgens de regels gaan houden, dat zij geen stap harder zetten en dit kan leiden tot vertraging. Volgens de FNV krijgen alle vluchten van KLM last van deze acties.

KLM verwacht zelf niet dat er vertragingen ontstaan. Mocht je nu met KLM vliegen vandaag, morgen of vrijdag, dan is het wel handig om de website van KLM en Schiphol in de gaten te houden.

 

 

Lees ook:Vanaf morgen: Weer stiptheidsacties personeel KLM
Lees ook:Vanaf maandag: Cabinepersoneel KLM start met werkonderbrekingen
Lees ook:Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat langer staken
Lees ook:Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat weer staken
Lees ook:Vandaag: Stiptheidsacties grondpersoneel KLM op Schiphol

Geen reacties // Reageer