Vanaf maandag: Cabinepersoneel KLM start met werkonderbrekingen

staken

Het cabinepersoneel van KLM voert al 2 weken stiptheidsacties uit op Schiphol. Aangezien KLM niet wil of kan luisteren naar het personeel, gaat het personeel vanaf maandag in protest tegen de nieuwe plannen en gaan nu over op korte werkonderbrekingen.

Het rommelt al langer tussen de vakbonden en KLM. Was het eerst het grondpersoneel dat ging staken, nu is het de beurt aan het cabinepersoneel. KLM wil bezuinigen en heeft daarom besloten om per november, als de winterdienstregeling ingaat, 260 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat wil zeggen dat de luchtvaartmaatschappij 1 steward(ess) per lange vlucht schrapt en dat terwijl het personeel nu al te weinig tijd krijgt om alle instructies en regels tijdens de vluchtvoorbereiding uit te voeren.

Voor vakbond FNV zat er de afgelopen weken niets anders op dan actie te gaan voeren tegen deze maatregel. Het personeel ging over op stiptheidsacties. Het personeel ging allemaal strikt volgens de regels werken, de vertraging was minimaal, maar voor Schiphol is elke minuut vertraging al veel. KLM hield vol dat de actie geen nut had en nu heeft de vakbond haar leden opgeroepen om tot hardere protesten over te gaan.

Het cabinepersoneel legt nu vanaf maandag bij iedere vlucht vlak voor vertrek het werk neer. De werkonderbreking zal ongeveer 10 minuten gaan duren en gebeurt bij vluchten tussen 5.00 uur ‘s ochtends en 23.00 uur ‘s avonds. Het is nog niet duidelijk of er ook daadwerkelijk vertragingen zullen ontstaan, maar het is wel handig om, als je deze week met KLM vliegt, zowel de site van KLM en Schiphol in de gaten te houden.

Lees ook:Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat langer staken
Lees ook:Vanaf morgen: Weer stiptheidsacties personeel KLM
Lees ook:Vanaf vandaag: Stiptheidsacties cabinepersoneel KLM
Lees ook:Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat weer staken
Lees ook:Vandaag: Stiptheidsacties grondpersoneel KLM op Schiphol

Geen reacties // Reageer