Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat langer staken

staken

Het personeel van KLM weet van geen ophouden. Zolang KLM de regels niet aanpast, blijft het cabinepersoneel actievoeren. Waren het eerst nog korte werkonderbrekingen, morgen duren de onderbrekingen nog langer. Volgens de vakbond ontstaan hierdoor vertragingen op Schiphol.

Het rommelt al langer tussen de vakbonden en KLM. Was het eerst het grondpersoneel dat ging staken, nu is het de beurt aan het cabinepersoneel. KLM wil bezuinigen en besloot daarom om 260 arbeidsplaatsen te schrappen. Dat wil zeggen dat de luchtvaartmaatschappij 1 steward(ess) per lange vlucht schrapt. De maatregel ging zondag in, het personeel kreeg al te weinig tijd om alle instructies en regels tijdens de vluchtvoorbereiding uit te voeren. Het personeel moet nu meer doen, maar krijgt er geen tijd bij, waardoor de werkdruk hoog is.

Voor vakbond FNV zat er de afgelopen weken niets anders op dan actie te gaan voeren tegen deze maatregel. Het personeel ging over op stiptheidsacties. Het personeel ging allemaal strikt volgens de regels werken, de vertraging was minimaal, maar voor Schiphol is elke minuut vertraging al veel. KLM hield vol dat de actie geen nut had en nu heeft de vakbond haar leden opgeroepen om tot hardere protesten over te gaan.

Het gaat morgen om werkonderbrekingen van 30 minuten per vlucht. De acties vinden plaats tussen 05.00 en 23.00 uur, op alle vanaf Schiphol vertrekkende vluchten. Wat de gevolgen zijn voor de vertrekkende vluchten, vertraging of niet, is nu nog niet bekend.

FNV wil graag met KLM om tafel om te praten over een oplossing, KLM piekert er niet over om de regel af te schaffen.

Lees ook:Morgen: Cabinepersoneel KLM gaat weer staken
Lees ook:Vanaf maandag: Cabinepersoneel KLM start met werkonderbrekingen
Lees ook:Vanaf vandaag: Stiptheidsacties cabinepersoneel KLM
Lees ook:Vanaf morgen: Weer stiptheidsacties personeel KLM
Lees ook:Vanaf morgen: Cabinepersoneel Air France staakt

Geen reacties // Reageer