Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen uitgebreid

De Europese Commissie heeft de zwarte lijst uitgebreid van vliegtuigmaatschappijen die geen vluchten naar landen binnen de Europese Unie mogen organiseren. De zwarte lijst van vliegtuigen telt nu negentien pagina’s.Bepaalde toestellen van Iran Air hebben een vliegverbod gekregen. Ook vliegmaatschappijen uit Soedan en de Filippijnen zijn niet langer welkom. Dit is het gevolg van een aantal ongelukken, inspecties van de vliegtuigen en weinig toezicht door autoriteiten uit de betreffende landen.

Verbod

Bij Iran Air gaat het om de vliegtuigen die normaal gesproken worden ingezet op regionale en binnenlandse routes. Het gaat hierbij voornamelijk om de Fokker 100-vloot. Het vliegverbod betreffende Soedan vaardigde de Europese Comissie uit tegen alle Soedanese luchtvaartmaatschappijen, omdat de autoriteiten van het land voortdurend de internationale regels voor toezicht overtreden.

De vliegmaatschappij TAAG Angola Airlines is van de zwarte lijst afgehaald en mag de EU weer met bepaalde toestellen betreden, omdat het bedrijf genoeg verbeteringen heeft aangebracht om te voldoen aan de minimale eisen.

Zwarte lijst

Passagiers die een maatschappij boeken die niet op de zwarte lijst staat, weten dat het veilig is om daarmee te vliegen. Maatschappijen op de zwarte lijst houden zich niet aan de veiligheidsvoorschriften. De Europese Commissie hanteert strenge eisen wat betreft de toelating van luchtvaartmaatschappijen. Maar liefst 278 maatschappijen uit zeventien landen kennen een vliegverbod door de EU.

 

Bekijk hier de zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen van de EU

Lees ook:Europa breidt zwarte lijst vliegtuigmaatschappijen uit
Lees ook:Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen 2009
Lees ook:Zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen; Phuket Air mag weer vliegen
Lees ook:Air France- KLM in top tien veiligiste vliegmaatschappijen
Lees ook:Zwarte lijst met reisorganisaties die zich niet aan de prijscode houden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen uitgebreid

  1. luchtvaartmaatschappijen online inchecken

    Het is niet een goed teken, Europese Commissie heeft haar zwarte lijst van luchtvaartmaatschappijen uitgebreid, dit toont aan dat er iets vreselijk mis.

      /  

Comments are closed.