Geen overlevenden bij vliegtuigcrash Trigana Air in Indonesië

Zondagmiddag verdween een toestel van Trigana Air van de radar toen het vliegtuig over Indonesië vloog. Dorpelingen in de Indonesische provincie Papoea zagen een vliegtuig neerstorten. Onderzoekers hebben het wrak inmiddels gevonden, maar niemand had de crash overleefd.

Het vliegtuig, met vluchtnummer TGN267, was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provinciehoofdstad Jayapura en was onderweg naar Oksibil. Het vliegtuig had 44 volwassenen, 5 kinderen en 5 bemanningsleden aan boord toen het van de radar verdween. Het contact met het vliegtuig was verbroken en een zoekactie werd gestart, maar door de invallende duisternis en het slechte weer werd de zoekactie gestaakt. Diverse mensen uit een dorpje in de provincie Papoea hadden een vliegtuig zien neerstorten en vonden even later een aantal wrakstukken.

Gisteren gingen 2 reddingsteams op pad naar het gebied waar het vliegtuig zou liggen. De plek was lastig te bereiken, het vliegtuig lag in de bergen en het weer was slecht. De zoekactie werd afgebroken en vandaag ging de zoektocht weer verder. Het reddingsteam was snel ter plaatse, maar al snel bleek dat er niks meer te redden viel. Het vliegtuig is compleet verwoest. Desondanks heeft het team wel alle lichamen gevonden. Een oorzaak voor de crash is er nog niet, maar het onderzoek is in volle gang.

Trigana Air is in 1991 opgericht en is sindsdien betrokken geweest bij 14 serieuze incidenten. De maatschappij uit Indonesie staat dat ook op een zwarte lijst van de Europese Unie. Hierop staan vliegtuigmaatschappijen die volgens de EU niet kunnen voldoen aan de strenge veiligheidseisen die worden gesteld voor het vliegen boven het Europese luchtruim.

Lees ook:Wrakstukken vermist vliegtuig Trigana Air gevonden
Lees ook:Vliegtuig Trigana Air vermist in Indonesië
Lees ook:Wrak Egyptair gevonden in Middellandse Zee
Lees ook:AirAsia update: Zoektocht opgeschort
Lees ook:Overlevenden bij vliegtuigcrash Colombia

Geen reacties // Reageer