Hotspot: Splinderuv Mlyn, perfect en goedkoop voor de beginnende wintersporter

Wintersport is duur. Voor een weekje boarden in Oostenrijk ben je al gauw 800 euro kwijt. En dan ben je er nog niet, want ter plaatse is het ook erg duur. Wellicht ben jij nog nooit op wintersport geweest, maar wil je dat toch wel eens proberen? Dan heb ik een tip voor je. Ga niet naar zo’n uitgestrekt (en duur) skigebied in Frankrijk of Oostenrijk. Hou het goedkoop en ga naar Splinderuv Mlyn in Tsjechië.

Splinderuv Mlyn is het grootste skigebied van Tsjechië, maar in verhouding met de skigebieden in de Alpen klein en laaggelegen. Als gevorderde skiër heb je er niet zo veel te zoeken, aangezien je binnen een dag het hele skigebied wel gezien hebt. Maar als je nog nooit op de lange latten hebt gestaan kun je je hier prima vermaken, zowel op de piste als buiten de piste.

De afgelopen jaren heeft ‘Spindle’ flink geïnvesteerd in moderne liften, accommodaties, uitgaansleven en skischolen. Het is een klein dorpje met prima gelegen goedkope hotels. Ook hier kun je na het skiën en boarden behoorlijk uit je dak gaan in de kroeg of disco. De prijzen zijn voor Tsjechische begrippen hoog, maar voor ons ‘zunige’ Hollanders spotgoedkoop. Tsjechen kennen niet zo’n lullig Hollands bierglaasje; het kleinste bierglaasje is een kwart liter (voor ongeveer een euro).

De skischolen doen qua kwaliteit echt niet onder voor de Oostenrijkse skischolen. Je kunt hier in het Engels of Duits perfect les krijgen.

Ik ben zelf een paar jaar geleden in dit skigebied geweest en ik was verrast door de leuke sfeer en de kwaliteit van het skigebied, de skischolen en de accommodaties. Echt een aanrader!

Diverse reisorganisaties bieden Spindleruv Mlyn aan: Thomas Cook, Kras en Opvakantie.nl

Lees ook:Saalbach-Hinterglemm populair bij jongeren
Lees ook:Onderzoek: Nederlandse wintersporters ergeren zich massaal op de piste
Lees ook:Filmpje: 1 dj, 1 drone en heel veel sneeuw
Lees ook:Tsjechië populair bij Belgen en Nederlanders
Lees ook:Goedkoop skiën in Bulgarije

Geen reacties // Reageer