Trend: meer vrijheid tijdens je vakantie

Iedereen heeft z’n eigen idee over vakantie vieren. De ene wil lekker op het strand liggen en stappen, de ander kiest voor een actieve vakantie. Dat is al jaren hetzelfde, maar er zijn voldoende trends waar te nemen in jongerenreizen. Regelmatig zal ik hier schrijven over trends in jongerenreizen. Vandaag over ‘vrijheid tijdens je vakantie’.

Zeker bij jongere jongeren spelen de ouders vaak nog een belangrijke rol in het kiezen van een vakantie. Ouders willen het liefste dat je zo veilig mogelijk reist (onder begeleiding van een reisleider die op je let) en jij vindt waarschijnlijk dat je zelf prima je verantwoordelijkheden kunt nemen. Jij wilt de vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen en wil je niet de les laten lezen door een reisleider die het allemaal wel voor je regelt.

Jongeren worden steeds vroeger volwassen en zijn gewend om zelf keuzes te maken. Zelfstandig op vakantie gaan hoort daar ook bij. Zelf bepalen wat je doet en met wie je omgaat is belangrijk. Ouders, maar ook reisleiders, hebben nogal veel moeite dat te accepteren en je de vrijheid te geven.

Een jongerenreis mag niet overgeorganiseerd zijn en als je al in een groep reist dan wil je invloed hebben op het programma. reisorganisatie Simbo speelt met het nieuwe reisconcept ‘Freestyle’ handig in op deze trend. Simbo regelt je vervoer, verblijf, programma en reisleiding. Maar je bepaalt zelf hoe jouw vakantie eruit ziet. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt en er zijn (behalve de regels van de camping) geen regels waar je je aan moet houden. De reisleider is er voor je om je tips te geven over leuke plekjes en je te helpen daar waar nodig, maar zal je zeker niet aan je hand meenemen naar de discotheek.

Deze reizen zijn overigens niet erg goedkoop, maar je ouders willen je vast wel sponsoren

Lees ook:Vakantie voor jongeren met overgewicht
Lees ook:Wat is de allerleukste zomerbaan? Werken in een animatieteam of als reisleider? Check de recreatiewerk vacatures!
Lees ook:Problemen? Ga toch fietsen!
Lees ook:Op je 16e zonder je ouders naar Nepal
Lees ook:Vrijheid vieren op 5 mei

Geen reacties // Reageer