Eindelijk sneeuw! maar wel grote chaos

Goed niwuws voor wintersporters…. in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en  andere Alpenlanden sneeuwt het eindelijk volop! Maar niet iedereen staat te juichen, want in met name Duitsland en Frankrijk leidt de sneeuwval tot één grote chaos. Alleen al op de Franse A6 moesten 6.000 mensen de nacht doorbrengen in de auto, in sporthallen, scholen en bij welwillende bewoners langs de weg. Zeker 100.000 Franse huishoudens hebben geen stroom. In Oostenrijk zitten minstens 12.000 huizen in het donker. Bomen die de sneeuwlast niet langer konden dragen, zijn omgevallen en hebben daarbij elektriciteitskabels vernield. In sommige delen van Oostenrijk viel in 24 uur tijd een meter sneeuw. Tot gisteren lag er nog nauwelijks sneeuw in de Alpen en nu is er lawinegevaar, het contrast is groot.

 

Lees ook:Chaos in Oostenrijk door hevige sneeuw
Lees ook:Tienduizenden Franse gezinnen zonder stroom door sneeuwstorm
Lees ook:Miljoen Nederlanders op wintersport
Lees ook:Wintersporten in Oostenrijk of Frankrijk?
Lees ook:Lange files op de Europese vakantieroutes

Geen reacties // Reageer