Gratis helicoptervlucht in Nieuw Zeeland… verstop je niet

Het kan je zo maar gebeuren. Je bent lekker aan het hiken in de bergen in Nieuw Zeeland en je bent de weg totaal kwijt. Ojee… wat nu? Plots zie je een heli overvliegen van de reddingsdiensten. Je kunt natuurlijk zwaaien, maarja als ze je oppikken moet je dan niet voor de kosten opdraaien? Dan kun je je backpack wel weer in gaan pakken! Nee, niet in Nieuw Zeeland, Als je daar opgepikt wordt door een heli van de hulpdiensten kost het je gewoon helemaal niks! De overheid betaalt. De afgelopen 5 jaar zijn er in Nieuw Zeeland 9000 mensen gered met een heli. Dat kost de belastingbetaler zo'n 6 miljoen euro, maar de overheid wil graag dat mensen snel gered worden. Het probleem is alleen dat veel mensen zich verstoppen, omdat ze denken dat ze 2700 euro voor een vluchtje moeten betalen.  

Lees ook:Is Nieuw-Zeeland nog wel veilig?
Lees ook:‘Nieuw-Zeeland 30 centimeter dichter bij Australië’
Lees ook:Nederlanders beroofd in Nieuw Zeeland
Lees ook:Bekentenis in zaak overval Nederlanders in Nieuw Zeeland
Lees ook:Politie flyert tegen wildkamperen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gratis helicoptervlucht in Nieuw Zeeland… verstop je niet

Comments are closed.