Problemen paspoortcontrole Schiphol

De problemen bij de paspoortcontrole op de Nederlandse luchthaven Schiphol worden groter. De balies van de controlerende politiediensten zijn onderbezet. Alleen door honderd euro te betalen, kan je de lange wachtrijen omzeilen, meldt De Telegraaf.

 

Vooral 's ochtends tijdens de piekuren leidt dat tot lange rijen wachtende passagiers. Er is wel een duur alternatief. Passagiers kunnen bij Privium voor 99 euro een pas krijgen, waarmee ze met de irisscan supersnel controles doorlopen.

Lees ook:Luxe Privium Clublounge op Schiphol geopend
Lees ook:BA schrapt maaltijden tijdens vlucht
Lees ook:Vandaag drukste dag Schiphol
Lees ook:Extra marechaussees voor paspoortcontroles Schiphol
Lees ook:Goedkoop bellen in het buitenland

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Problemen paspoortcontrole Schiphol

  1. Brouwer

    Zo gaat het altijd in dit land mensen met geld hebben altijd voorrang. Ik krijg er een raar gevoel van in mijn maag. Waar kapitaal heerst is en komt orlog ze werken de criminaliteit in de hand. Als het kapitalisme zo door gaat voorspel ik met zekerheid dat deze weeld hieraan ten gronde gaat.Ik haat mensen die selarissen hebben van tonnen per jaar en de armen maar naar de voetsel banken ik walg van het kapitaal.
    Groot bedrijven maken miljoenen winst ten koste van de armen. Ik geloof dat ik ook maar een crimineel word.

      /  
  2. H.J. Stulemeijer

    Tja Schiphol! Hou nou toch op Het is sneller om naar Brussel te rijden of te treinen en daar vandaan te vliegen dan al die narigheid op of rond Schiphol.Dan hebben de bewoners ook minder last van lawaai en kunnen we de discussie stoppen over het verbeteren van de Nederlandse economie. Verbreden van A1 en A2 is niet langer nodig en Amsterdam kan museum worden en Nederland verarmen.

      /  
  3. laura

    alsof het allemaal al niet genoeg kost!!!
    money makes the world go around blijkt toch altijd maar weer waar te zijn!

      /  
  4. kundy

    je wordt als onder modaal burgertje verneukt,
    en uitgeperst door mensen die het beter
    hebben dan jouw,
    dat is al eeuwen zo, en zal altijd zo blijven.
    TERREUR
    ZOWIEZO de hele terreur discussie in NL
    is om mijn mensen angst aan te praten, en zo controle over ze te krijgen.
    EN DOOR het terreur gezeur, IS DE OORZAAK van
    de vele onzinnige controles

      /  
  5. Mitchell

    Ik vind het nergens op slaan dat je zolang moet wachten door Londen mag je ook geen drinken het vliegtuig in nemen behalve wat in een zakje pas dat is toch niet meer normaal rijzen moet wel leuk blijven

      /  
  6. Sjoukje

    Derby: ik ben het wel met je eens dat het om de inhoud gaat…maar door dit soort reacties schaam ik mij ervoor Nederlandse te zijn! En wat heeft geld er nu weer mee te maken?! Ik ben een ‘arme’ 20 jarige studente en ik kan ook nog wel fatsoenlijk Nederlands, sterker nog ik heb pas Nederlands geleerd toen ik op de peuterschool kwam omdat ik Fries ben opgevoed. Geld heeft hier dus niets mee te maken!

    xxx

      /  
  7. Raymond

    Ik reis regelmatig tussen de VS en Nederland. Het is een schande hoe je in Nederland aankomt. In een klein hok geduwd, met rijen dik duwen en trekken om bij de paspoortcontrole te komen. Niet echt een visitekaartje voor ons land! We maken grappen over de Amerikanen, maar immigratie en custums hebben ze goed voor elkaar!

      /  
  8. Daniel

    Meer per toeval ben ik hier terecht gekomen, en wat valt het met tegen om dit te lezen. Al die haat en nijd tegen elkaar! Zelf kom ik net terug van een studiereis door Azie van 4 maanden en in die tijd ook een aantal vliegvelden gezien.
    Maar het belangrijkste is dat iedereen hier uberhaubt de mogenlijkheid heeft (kan hebben om voorzichtig te zijn) om te vliegen! Bijna 2 biljoen mensen in Azie kunnen niet eens een visa krijgen als ze al een paspoort hebben. En dan maar klagen en klagen dat het belachelijk is om hier in een rij te staan! Er zijn meer dingen niet eerlijk die veeeeel belangrijker zijn. Kappuh nah!
    Daniel

      /  
  9. crafty

    Sorry maar het is gewoon lastig om geen commentaar achter te laten!

    Wat een drama reacties hier, iedereen zeurt gewoon in nederland omdat we gewoon niet inzien hoe goed het allemaal geregeld is hier! daar komt het hele gezeur door.

    Heb je 100 euro en heb je haast haal lekker een iris scan.
    De meeste mensen die vliegen in spits uur vliegen zakelijk.

    Voor bedrijven zal het geen probleem zijn om dit op je expens te laten zetten als je kan waarmaken dat je een uur wat anders kan doen.

    Wees blij met de mogelijkheid.
    BTW ik vondt america een drama met controle.
    In azie bv Singapore voel je jezelf pas welcom aangezien je daar openheid hebt bij de douane, idd schiphole lijkt steeds meer op een gevangenis, totaal mee eens.

    Vrijheid voorop, maar er moet wel bescherming zijn van ons Nederland stelsel al moet het met strengere controle.

      /  
  10. Mariette

    Ik woon nu 2 jaar in Engeland maar begin er steeds meer tegen op te zien om na familiebezoek in Nederland weer te vertrekken vanaf Schiphol. Ik probeer er al zo’n 3 uur voor vertrektijd te zijn zodat ik tussen de overvloed aan winkels mijn weg kan vinden naar de juiste vertrekbalie om vervolgens op tijd door de paspoortcontrole te komen.

    Niet alleen de paspoortcontrole lijkt mij problemen te hebben, maar ook de sequrity bij de gates. Bij mijn laatste bezoek wachtte ik netjes in de rij voor controle om vervolgens naar de vertrekhal teruggestuurd te worden omdat ik te lang voor vertrektijd naar de gate ging… Maar dat mijn vluchtnummer uiteindelijk op het scherm verscheen en ik naar de gate wilde stonden er gigantische rijen voor de controle, met als gevolg dat ik die gehele gigantiscge G-pier moest doorrennen om mijn vliegtuig nog te kunnen halen. Ik schaamde me dood omdat ze allemaal op mij stonden te wachten!

    Dus ik ben maar wat blij om op het vliegveld van Nottingham of Coventry te vertrekken of aan te komen!
    Puur om het feit dat ze zo lekker klein zijn, je geen files hebt bij de paspoortcontrole, sequrity checks en ook niet bij de bagage afhaal!

      /  
  11. Monique

    En de Nederlanders doen weer waar ze goed in zijn; zeuren!

      /  
  12. Hendrik

    Jammer dat de Nederlanders er niets van begrijpen. Het is de Nederlandse overheid die bepaalt of u nu wel of niet naar het buitenland mag. Vandaar die controles. En stel je voor, dacht je nu werkelijk dat de Nederlandse overheid iemand naar het buitenland laat gaan als die zijn parkeerboete niet betaald heeft?. Geen denken aan…, het is hier geen bananrepubliek. Bovendien, u hebt notabene voor die controle betaald in de vorm van een security tax..!! en nu is het weer niet goed. Stel je nou eens voor dat ondanks het betalen van deze tax er geen controle zou zijn. Dan ben je pas echt bedonderd. Daarom, voortaan krijg je waar voor je geld door in een lange rij lang te wachten. Dat is service van de Nederlandse overheid. Dus vanaf nu: ophouden met zeuren, in de rij staan en geen commentaar meer, anders laat de overheid u er helemaal niet door, begrepen…!??!!

      /  
  13. Eijkenboom

    Gewelding om te lezen. Makkelijk om te zeggen “ik wist het wel” Maar het is waar. Ik reis veel voor mijn werk en Schiphol is een drama, altijd al geweest, zal altijd zo blijven. Heb besloten om een tijdje in het Midden Oosten te gaan wonen. Hoef ik niet meer te klagen. Veel rijen, veel balie’s, veel personeel, duidelijk en respectvol in SCHONE omgeving. Maar vooral KORTE rijen die SNEL doorstromen !!

      /  
  14. Rob

    Natuurlijk is het vervelend als je lekker naar familie of een vakantiebestemming gaat, te zien dat er één rij als een speer gaat en jij rustig moet wachten tot je eindelijk aan de beurt bent.
    Maar voor diegene die meerdere keren per week voor hun werk naar verschillende bestemmingen moeten vliegen vind ik het een goede zaak. Het ontlast ook de rijen wachtenden die één of twee keer per jaar op vakantie gaan. Wachten duurt lang hoe kort het ook is, daar komt bij dat de gemiddelde wachttijd uiteindelijk wel meevalt. Als iemand schrijft dat hij uren heeft moeten wachten voor een paspoortcontrole, kletst hij uit zijn nek (uitzonderingen daargelaten). Voor diegenen die klagen hier een tip: neem de volgende keer als je met je hele hebben en houden in de rij terecht komt de tijd eens op, en je zult zien dat het allemaal erg meevalt voor die enkele keer dat je gaat vliegen.
    In de nabije toekomst moet straks iedereen door een irisscan o.i.d. en dan staan we weer met z’n allen in dezelfde rij(schrale troost dus).
    Nog even dit: Beste zeurpieten, besteed jullie tijd nuttig en ga leren hoe je goed Nederlands schrijft, het is te erg voor woorden wat je allemaal tegenkomt aan schrijffouten in de reacties en opmerkingen.

    Rob

      /  
  15. Mariette

    Op zich heb ik niet zo heel veel moeite met de lange wachttijden en zou mezelf niet willen bestempelen als een zeurpiet. Ik ga altijd op tijd heen zodat ik relaxed in de rij kan staan wachten en ook nog wat in de winkels rondsnuffelen. Of gewoon simpelweg mensen kijken die wel o zo gestressed zijn.
    Ik weet dat het over paspoort controle ging, maar wat ik al zei over mijn laatste bezoek en de sequrity bij de gate en het lange wachten, toen had ik wel zoiets van, ik wordt weggestuurd omdat ik te vroeg was en dan vervolgens een vliegtuig op mij te laten staan wachten. Ik schaamde me dood terwijl het eigenlijk niet eens mijn schuld was.
    Ik stond geduldig te wachten, met mijn jas al uitgetrokken, mijn broekzakken leeggehaald…

    Sorry, ik ratel maar door. Maar je begrijpt dat ik daar niet echt vrolijk van werd!

      /  
  16. N.Slotboom

    Sorry hoor dat ik het zeg. Ik vind dat ze dan ook babyvoeding moeten verbieden. Dat is toch ook vloeistof of niet soms? Echt belachelijk,dat je zelfs je make-upjes in zo’n plastic zakkie moet doen. Verbied dan ook de babyvoeding zou ik zeggen. Je moet voor je plezier reizen en niet voor deze onaangename toestanden. Je bent veel duurder uit nu. Je betaalt niet alleen voor je ticket maar ook voor drankjes. Dit moet veranderd worden. Of zeg: ok babyvoeding moet ook in een plastic zakkie ,alle vloeibare stoffen. Of laat mensen op z’n minst een paar dingetjes per persoon qua vloeistof meenemen en daarbij is het bekeken, de rest daarbuiten in een zakkie, maar niet alle vloeistoffen. Laat mensen met rust,straks is er weer een wereldoorlog waar we allemaal aan dood gaan en dat wil niemand. Dus respecteer iedereen zoals ie zelf is en laat die lui zich eens met zichzelf bemoeien voor dat ze dat met anderen doen!

      /  
  17. robfasthand

    N.Slotboom,
    Het lijkt er op dat u verkeerd verbonden bent!!!
    Maar even over die zakjes dit; Dat er paal en perk wordt gesteld aan wat je wel en niet als handbagage meenemen mag komt natuurlijk door al die idioten die zonodig vliegtuigen uit de lucht willen laten vallen. Hoe vervelend het ook is dat je niet zomaar alles mee mag nemen, neerstorten
    is mijn hobby i.i.g. niet, dus dan maar geen glas. messen, schaartjes en aanstekers en, en, en, en, en!!!!

    Goede vlucht,
    Rob

      /  
  18. Hans

    Ik ben zo’n rijke stinkerd die elke maandag naar zijn werk vliegt en vrijdag weer terug. en om het wachten te bekorten een Priviumkaart heeft gekocht. En wat blijkt: ook in de wereld van de rijke stinkerds is het af en toe kommer en kwel. Als er te weinig bewakingspersoneel is, worden de business-class passagiers tot de Priviumcheck toegelaten, zodat de rij weer lekker lang wordt. Let maar eens op: soms zijn de rijen van de armoedzaaiers korter.
    Overigens ben ik het eens met Hendrik: het is allemaal voor ons eigen belang.

      /  
  19. N

    Ik sta liever even in de rij en dan met een veilig gevoel het vliegtuig in dan dat ze iedereen gewoon doorlaten.
    Hoop in ieder geval wel dat ze de beveiliging hebben verbeterd na dat programma op sbs.

      /  

Comments are closed.