Vulkaan op Italiaans eiland Stromboli spuwt lava

De vulkaan op het eiland Stromboli spuwt grote hoeveelheden lava uit. Een van de lavastromen heeft de zee al bereikt. Op de vulkaan zijn twee kraters ontstaan door de uitbarsting. Gevreesd wordt dat een stuk rots van de vulkaan afbreekt en in zee terecht komt. In 20o2 gebeurde dat tijdens de laatste uitbarsting. Destijds zorgde de rots voor een 10 meter hoge golf die drie menen verwondde en gebouwen beschadigde. Bewoners van het eiland zijn opgeroepen uit de buurt van de zee te blijven. Op Stromboli, wat ten noorden van het eiland Sicilië ligt, wonen 750 mensen en jaarlijks wordt het kleine eiland bezocht door duizenden toeristen.

Lees ook:Spuitende vulkaan nieuwe toeristische trekpleister IJsland
Lees ook:Sneeuw en lava op Stromboli
Lees ook:Indonesische Merapi vulkaan staat op springen, 40.000 mensen geëvacueerd
Lees ook:Vulkaan Etna uitgebarsten, ook vandaag hinder voor vluchtverkeer
Lees ook:800 mensen geëvacueerd vanwege mogelijke nieuwe vulkaanuitbarsting in IJsland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vulkaan op Italiaans eiland Stromboli spuwt lava

Comments are closed.