Doden door aardverschuivingen op Flores

Op het Indonesische eiland Flores zijn zeker 60 mensen om het leven gekomen door aardverschuivingen. Tientallen mensen worden nog vermist. Reddingswerkers zoeken naar overlevenden, maar hebben grote moeite het getroffen gebied te bereiken. De oorzaak van de aardverschuivingen is de aanhoudende regen. Weerdeskundigen verwachten dat het de komende dagen nog blijft regenen op Flores. 11.000 mensen zijn op de vlucht geslagen.

Flores is het grootste eiland van de Sunda Eilanden groep ten oosten van Bali en Lombok. Het gebied is sterk in populariteit aan het toenemen bij toeristen. Flores wordt o.a. gebruikt als uitvalsbasis voor het bezoeken van de eilanden Komodo en Rinca; het leefgebied van de indrukwekkende Komodo draken 

Het is de laatste tijd wel raak in Indonesië. In januari trof een zware aanrbeving het eiland Sulawesi en in februari kwamen er toentallen mensen om het leven door overstromingen in Jakarta.

Lees ook:Komododraak doodt 9 jarig jongetje
Lees ook:Groepsreizen Indonesie Singlereizen Bali & Lombok Rondreis Bali Lombok
Lees ook:Woongebied Jarawa-stam verboden gebied voor toeristen
Lees ook:Populaire vakantie-eiland Madeira getroffen door modderstromen; 25 doden
Lees ook:St Maarten goedkoper te bereiken

Geen reacties // Reageer