Nu al grote run op zomervakanties

Vakantiegangers zijn massaal begonnen met het reserveren van de zomervakanties, veel eerder dan andere jaren. Het aantal boekingen is nu al tien tot twintig procent meer dan in 2006, melden de grote reisorganisaties.
"We kunnen de slag om een groter marktaandeel aan nu na jaren van matige groei weer een run op reizen bestaat", aldus algemeen directeur Gerard Helming van Thomas Cook.

De vroege run op zomervakanties wordt onder andere veroorzaakt door een spectaculaire prijsval voor vliegreizen naar vrijwel alle populaire zonbestemmingen. De grote reisconcerns zijn onder aanvoering van Thomas Cook, samen met TUI en de OAD de prijzenslag begonnen om marktaandeel te winnen.
Het voordeel van een vliegreis naar de populaire bestemmingen kan voor een reis van een week per persoon oplopen tot honderd euro of meer. De internetreisorganisatie BEX startte dit weekeinde zelfs een actie: twee weken vakantie tegen de prijs van een week. "Wie nog geen vakantie heeft geboekt, kan een voordeel van vele tientallen euro's per reis oogsten" , zei gisteravond Steven van der Heijden, topman van TUI Nederland van reismerken zoals Arke, Holland International en Kras Reizen.
Uit de boekingsstatistiek van het ANVR blijkt ook de veel sterkere groei van het aantal boekingen dan in andere jaren. De bestemmingen aan de Middellandse Zee worden gemiddeld 10% meer geboekt, verre bestemmingen zitten 25% in de plus. Het Caribische gebied scoort zelfs 30% meer vakantiegangers.

Lees ook:Persoon Thomas Cook krijgt gratis reisje Parijs
Lees ook:Touroperators verlagen prijzen door dalende olieprijs
Lees ook:Belg boekt luxereis voor 4 euro
Lees ook:Thomas Cook en TUI geven gratis brandstof prijsgarantie
Lees ook:Belgen kiezen voor zon in de winter

Geen reacties // Reageer