goed nieuws: we gaan vaker op vakantie!

Maar het is natuurlijk niet al te best voor het milieu dat uit onderzoek blijkt dat Nederlanders in de toekomst steeds vaker en verder op vakantie gaan. Het aantal vakanties zal in 2040 verdubbeld zijn, volgens TNS Nipo.

Momenteel zijn Nederlanders goed voor 20 miljoen reizen per jaar; in 2040 is dat 40 miljoen. Niet alleen de frequentie maar ook het aantal kilometers neemt toe. Reisden Nederlanders in 1969 nog 8 miljard kilometer per jaar, in 2040 wordt dit geschat op 160 miljard.

‘Er komt steeds meer budget voor luxe, de bevolking stijgt en het aanbod wordt steeds goedkoper. Door de komst van lowcosters is vliegen voor de massa toegankelijk geworden’, zegt Sibolt Mulder van TNS Nipo.

 

Het reisgedrag van Nederlanders laat zich volgens Mulder nauwelijks beïnvloeden door zaken als stijgende brandstofprijzen of economische recessies, zoals in 1982/1983. Zelfs na de aanslagen in New York in 2001 werd weer gewoon gereisd.

Lees ook:Nederlanders bezuinigen meer op korte dan lange vakanties
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer
Lees ook:Forse toename aantal vliegvakanties
Lees ook:Luchtvaartindustrie roept ‘Mayday’
Lees ook:Reisverzekering voor huisdieren

1 Reacties // Reageer

One thought on “goed nieuws: we gaan vaker op vakantie!

  1. Goedkoop Hotel

    Leuke website veel info.

      /  

Comments are closed.