Zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen; Phuket Air mag weer vliegen

De Thaise luchtvaartmaatschappij Phuket Air mag weer vliegen op Europa. De maatschappij die in 2005 drie keer in de week op Amsterdam ging vliegen werd al snel op de zwarte lijst geplaatst, waardoor ze de vluchten moesten staken. Inmiddels blijkt de maatschappij de zaken beter op orde te hebben en mag het weer vliegen naar bestemmingen in Europa. Of Phuket Air weer gaat vliegen op Amsterdam is onbekend. Sinds enkele maanden gaan er geruchten rond dat andere Thaise luchtvaartmaatschappijen, waaronder Bangkok Airways en Thai Air overwegen Amsterdam op te nemen in de vliegschema´s. Het toerisme vanuit Nederland naar Thailand is booming en er dreigt een tekort aan stoelen op de vluchten van KLM en China Airlines.

De EU houdt een lijst bij met luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan. Altijd handig om even te checken voor je je vlucht boekt. De maatschappijen die op deze lijst staan mogen niet op Europa vliegen, maar lokaal vliegen ze wel. Zo kun je dus zien of de lokale maatschappij voor je binnenlandse vlucht een beetje betrouwbaar is of niet.

 Klik hier voor de zwarte lijst

Lees ook:Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen 2009
Lees ook:Zwarte lijst luchtvaartmaatschappijen uitgebreid
Lees ook:Europa breidt zwarte lijst vliegtuigmaatschappijen uit
Lees ook:‘KLM bereidt stunt voor’
Lees ook:Air France- KLM in top tien veiligiste vliegmaatschappijen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Zwarte lijst met luchtvaartmaatschappijen; Phuket Air mag weer vliegen

 1. willem

  ze kunnen niet streng genoeg zijn,met de controles op vliegtuigen,

    /  
 2. Ben

  Thai Air zou ik zeer toejuichen!
  Net als vroeger zou dat de keus zeer makkelijk maken voor de vluchten naar Bangkok.

    /  
  1. Nico

   Het zou fijn zijn dat de Thai weer rechtstreeks op Bangkok zou gaan vliegen, dit is al heel lang de bedoeling maar !!! vanwege het star alliance Kontract met een lufthansa is dit nog steeds een groot probleem. Deze maatschappij slokt een aardig bedrag op van de ticketprijs naar bv. Frankfurt en de Thai kan hier niet zomar onderuit.
   Mocht het zo zijn dat de Thai weer rechtstreeks naar BKK gaat vliegen hoop ik toch wel dat men wat beter onderhoud gaat plegen aan de nu bbestaande 747 ers. Bagagebakken rammelen en gaan tijdens de vlucht automatisch open, leuningen zakken naar achter bekledingen zijn vaak stuk en gescheurd, en zittingen zitten los.
   1 x zat er geen zwemvest onder mijn stoel, die werd ergenst uit de staart gehaald toen ik daarom vroeg.
   hopenlijk word de rest, het technische gedeelte wol beter onderhouden ! maar eerlijk gezegt twijfel ik hier aan…….
   Thai airways international, doe je best !!!!

     /  
   1. Tom

    ben ik het niet mee eens, Thai airways is een goede maatschappij, uitstekend zelfs, maar erg duur, die pak je niet even om op een neer te gaan, maar ik zie hem wel graag komen, Bangkok airways uiteraard ook en die heeft toch de grootste kans omdat die bij Skyteam wil komen

      /  
 3. Tom

  Thai airways zie ik graag komen,

  Maar Bangkok boutique airways ook, wat een geweldig toestel

    /  

Comments are closed.