Hagelwit strand op 2250 meter hoogte

De inwoners van Mexico-stad kunnen de grote drukte van de stad even ontvluchten en genieten van een tropisch zandstrand met palmbomen en een lekker vochtig zeebriesje. Wacht even hoor…. sinds wanneer ligt Mexico-City aan zee? Niet! De zee is 400 kilometer verderop! Deze week is in het hart van de miljoenenstad een gigantisch nieuw stadstrand geopend met 4 verplaatsbare zwembaden, echte palmbomen, hagelwit zand, lekkere strandstoelen en watersproeiers die een vochtige zeebries simuleren. En het bijzondere is… het ligt op 2250 meter boven de zeespiegel! Ooit wel eens een strand op zo'n grote hoogte gezien? Alleen wel een beetje jammer dat je last hebt van smog in dit paradijs in de stad.

Het eerste van de vier stadsstranden ging dinsdag open. Het ligt in een sportcentrum in het zuiden van de stad. Meteen streken er honderden bezoekers uit arme en middenklassebuurten neer, in zwempak en gewapend met strandballen, picknickmanden, radio's en camera's. De paasweek is dé vakantieperiode van het jaar voor de Mexicanen. En de entree is gratis!.

De stranden zijn bedoeld voor wie tijdens de vakantie niet naar de kust kan of wil, zegt burgemeester Mayor Marcelo Ebrard. Dat geldt voor bijna acht van de negen miljoen inwoners van Mexico-stad. Maar de kunstmatige stranden trekken ook de Mexicaanse en buitenlandse toeristen aan die in de hoofdstad vakantie komen houden. Tijdens de paasweek zijn negentig procent van 40.000 hotelkamers in de stad volgeboekt.

Bron: Mondiaal magazine

 

Lees ook:Vliegtuig neergestort in Venezuela
Lees ook:Grote Markt Brussel voorzien van gratis wifi
Lees ook:Jordanië bouwt aan 22 ecologische kampen
Lees ook:Mexicaanse griep treft ook Zwitserland en Peru
Lees ook:Culturele Hoofdstad 2014 Riga aanrader voor liefhebbers van muziek

Geen reacties // Reageer