Reizen naar Galapagoseilanden beperkt

De Galapagoseilanden zijn 'in ecologisch gevaar' volgens de Ecuadoriaanse president Rafael Correa. Hij heeft daarom dinsdag in Quito een decreet uitgevaardigd dat de toegang tot de eilanden duizend kilometer ten westen van het Zuid-Amerikaanse continent aanzienlijk beperkt.

De eilanden vormen een nationaal park van Ecuador. Zij zijn door hun geïsoleerde ligging een uniek natuurgebied. Een team van de Verenigde Naties bezoekt momenteel de eilanden die door de VN zijn uitgeroepen tot speciaal erfgoed van de mensheid.
Correa wil een volkstelling op de eilanden laten houden, de vestiging van nieuwe bewoners tegengaan en het vliegverkeer en het toerisme naar de Galapagos bepreken. Toeristen en bewoners verstoren en bedreigen er de unieke inheemse flora en fauna.

Lees ook:Stierenvechten erkend als immaterieel erfgoed
Lees ook:Nieuwssite over Canarische eilanden gelanceerd
Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:Nieuwe KLM-campagne: ‘Reis vol inspiratie’
Lees ook:Eerste Nederlandse Starbucks Amsterdam Centraal Station

1 Reacties // Reageer

One thought on “Reizen naar Galapagoseilanden beperkt

 1. JOHN DOE

  ja ze gaan er iets aan doen…
  en als er iets aan gedaan is…
  dan STRAND/KAPSEIST/ZINKT er een mamoettanker
  juist voor de kust met milioenen liters zware fuel/olie en is het klimaat & de natuur voor XYZ jaren finaal naar de “filistijnen”. (voor het centrum voor gelijk kansen:vervang het woord “FILISTIJNEN” door “KLOTEN” want anders denkt ge weer aan uw paranoide rascisme syndroom!)

    /  

Comments are closed.