Zeldzame regen in woestijn redt leven van vermiste piloot

Tijdens pasen heeft de 68-jarige piloot Charles Wooler een noodlanding moeten maken in de Kalahari woestijn in het zuidwesten van Botswana. Na het opstijgen in Namibië verloor hij elk contact met het begeleidende vliegtuig en kwam ver uit koers te liggen. Door een storm kwam hij in de problemen, maar wist zijn vliegtuig aan de grond te krijgen. In het vliegtuig liet hij een briefje achter waarop stond dat hij in zuidelijke richting liep op zoek naar hulp. Nadat zijn vliegtuigje in de woestijn was ontdekt kwam een reddingsoperatie op gang. Vier dagen na de crash werd hij gespot door de enige militaire helicopter van Botswana  Het eerst volgende dorp was 65 kilometer verderop. De piloot had zich in leven weten te houden door de zeldzame regen die gevallen was tijdens de storm.

Lees ook:Vliegtuig maakt noodlanding op de snelweg in New Jersey
Lees ook:Piloot United Airlines dronken achter stuurknuppel
Lees ook:Griekse piloot weigert te vertrekken naar Turkije
Lees ook:Vlucht geannuleerd vanwege agressieve piloot
Lees ook:American Airlines vlucht vliegt door met missend paneel

Geen reacties // Reageer