“Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

De Chinezen zijn een beetje aan het doordraaien nu de Olympische Spelen van 2008 in Beijing steeds dichterbij komen. Omdat de Chinese regering bang is voor schut te staan voor de hele wereld worden er allerlei nieuwe regels verzonnen om de Chinezen op te voeden. Eerder kon je hier al lezen dat taxichauffeurs in China vaker in bad moeten. Als westerse toerist wil je natuurljk niet naast een roggelende en stinkende Chinese taxichauffeur zitten. Maar de regeldrang gaat nog wat verder. Chinezen mogen op straat niet meer spugen (ok, dat is ook ranzig), niet vloeken (daar versta je toch niks van, dus waar heb je het over?) en niet roken. En als klapper op de vuurpijl: Chinezen mogen niet slecht Engels praten. Heb jij ooit wel eens een Chinees Engels horen praten? Als ze het al kunnen (en dat zijn er maar heel weinig), dan is er nog nauwelijks iets van te verstaan.

Er komt binnenkort een campagne "Op weg naar rookvrij China". De bedoeling is dat er op steeds minder plekken wordt gerookt. Er moet een verbod komen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, kantoren en zelfs in parken. En ook op het terrein van de Spelen zelf. 

Er komen ongeveer 500.000 buitenlandse toeristen. China wil aan de toeristen laten zien dat er in China nette mensen wonen en dat het een fijn land is.

Sommige inwoners van Peking vinden de regels raar en niet nodig.
Maar de meesten van hen houden zich wel aan de verboden.

Bron: NOS Jeugdjournaal

Lees ook:China heft verbod hiv- en aidsbezoekers op
Lees ook:De beste wensen voor 4705! Het is Chinees Nieuwjaar
Lees ook:De beste wensen voor 4707! Het is Chinees Nieuwjaar
Lees ook:Chineze toeristen enorme bron van inkomsten
Lees ook:China, portrait of a country

1 Reacties // Reageer

One thought on ““Whele do you come flom?” Verbod op slecht Engels spreken in China!

  1. Marja

    Ze kunnen ook de toeristen ook een lijstje met “basis”letter tekens geven.
    Is ook handig, kan je wel lezen / begrijpen maar niet spreken. Ook te gebruiken in andere aziatische landen waar nog chinese lettertekens worden gebruikt maar men geen “Mandarijn” chinees spreekt.

      /  

Comments are closed.