KLM discrimineert in Suriname

Ongeveer 100 passagiers die afgelopen zaterdag van Paramaribo naar Schiphol zouden vliegen kregen bij aankomst op de luchthaven te horen dat de vlucht 24 uur vertraging had. Zij konden dus weer terug naar huis gaan of naar het hotel waar ze net uitgecheckt hadden. De reizigers waren boos op de KLM supervisor, aangezien niemand tijdig op de hoogte gestald was van het feit dat de vlucht vertraagd was. Volgens de KLM woordvoerder Veenendaal was het via de Surinaamse radio bekend gemaakt. Reizigers namen daar geen genoegen mee, aangezien de contactgegevens van de passagiers bekend zouden zijn bij de airline. Met name de Surinamers die naar Nederland van plan waren af te reizen waren erg boos. Zij kregen namelijk van Veenendaal te horen dat alleen passagiers uit Europa recht hadden op een schadevergoeding en Surinamers niet! "Pure discriminiatie", zeiden de passagiers tegen de verslaggever van Dagblad Suriname.  

Lees ook:Stewardess Air-Berlin hit op youtube
Lees ook:Ryanair: ‘driekwart passagiers wil staan’
Lees ook:Van Zweden naar Spanje vliegen zonder toilet aan boord
Lees ook:Vlucht Ryanair afgelast door mist
Lees ook:Spanair publiceert passagierslijst

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “KLM discrimineert in Suriname

 1. Wim Heitinga

  En zo is het,pure discriminiatie.

    /  
 2. Erik-Jan

  Nee is geen discriminatie.
  Het is een europese wet om de europese burgers te beschermen.
  Ongelijkheid is het wel.

    /  
 3. SuperNva Surinamer

  Beste Erik-Jan,
  Als het en europese wet is, dan discrimineert die wet dan toch wel? als een wet discriminant is, wat wil je me komen vertellen over de mensen die het ontwikkelden?

  is toch belachelijk? voor suriname geen compensatie? Torarica kost nog wel 90 tot 130 euro per nacht…en die kosten gemaakt alleen KLM zijn vertraging? als men in Suriname dan niet gecomponseerd worden voor dezelfde kosten die je kon maken in europa, dan is dat pure discriminatie…en het achterlijkste wat een persoon nog kan komen voorleggen is dat het aan de wet ligt.

  afschuiven is natuurlijk geen optie.

  Wie een fout probeert goed te maken, die maakt nog een fout ! onthoudt dat !

    /  
 4. Melanie

  Discriminatie is het zeker.

  Maar ik ben ervan overtuigd dat et iemand is die de schadevergoedingen (van de surinamers) in eigen zak steekt.

  Het is onzin, alle klanten zijn gelijkwaardig ongeacht herkomst.

    /  
 5. Erik-Jan

  Ja,
  de EU discrimineert mensen buiten de EU. En China doet niets aan illegaal kopieren. Rusland bepaalt of er wel of geen gas geleverd wordt en de OPEC is een clubje die het aanbod van olie bepaalt.

  De wet voor een schadevergoeding bij een bepaalde vertraging is een prachtig vangnet voor Europeanen. Jammer voor niet-europeanen.
  Geen discriminatie, wel ongelijkheid.
  Een Surinamer is een Surinamer, een Europeaan een Europeaan. En ze hebben beiden andere rechten en plichten.
  Ik wil geen “foutjes” goed maken, ik acccepteer dat foutjes bij het leven horen, net als goedjes

    /  
 6. SuperNva Surinamer

  De compensatie hoort in dit geval, maar ook in elk geval, in KLM z’n beleid voor te komen.

  Als een EU wet het niet nodig vindt, waarom zou een rechtspersoon dit moeten volgen als een dode?
  Dit is namelijk KLM zijn keuze geweest en niet de EU.
  Als KLM surinaamse KLM dupeert dan horen zij hun tegemoet te komen.
  Ik wist niet dat de Surinaamse staat de KLM wat voorwaarden moest komen voorleggen voor de route paramaribo-amsterdam. Want als dat het geval is, zou President Venetiaan best snel KLM kunnen verbieden op die Route en volgens mij zullen er genoeg maatschappijen zijn die hun vliegtuigen willen plaatsen op die route. Maar Suriname doet dat niet.De EU legt de KLM dit wel voor. Misschien zou de KLM ook Europeanen duperen als een zak aardappel als de EU niet opkwam voor zijn leden. Wat dacht je daarvan?
  KLm moet wat aan hun Imago gaan doen, want ze lijken wel volslagen racisten op dit moment..
  niemand komt toch op voor de zwartjes, dus waarom moeten wij het doen? rot toch op KLM. Het minste wat ze kunnen doen is een beetje klasse tonen, dezelfde klasse die zij ons voordoen in reclames/service en contact.

  Thumbs Down this time !

    /  
 7. Erik-Jan

  Zo ik zou zeggen DOEN !

  Jammer dat dit soort dingen per wet geregeld moeten zijn. EU komt op voor europeanen, Suriname komt op voor zwartjes. Als dat niet niet nodig zou zin zou ook het hele concept van staatsburgerschap overbodig zijn.
  Klaag niet over discriminatie maar kom gewoon op voor waar je denkt recht op te hebben.

    /  
 8. SuperNva Surinamer

  Er zijn genoeg bedrijven die niet op de wet leunen bij het laten bepalen van hun Karakter.

  Dit heeft niks te maken met staatsburgerschap of de wetten van een land. Er bestaat geen wet die KLM verbiedt om Surinaamse klanten te compenseren.

  Dit is KLM zijn beleid. Royal Dutch Airlines.

  Jammer genoeg, Racisten. Want mensen die alleen principes bezitten wanneer zij verplicht worden tot die, laten waarschijnlijk hun ware aard tonen in de keuzen waar zij vrij voor staan.

  Volgens mij even goed als Erik Jan hier…
  Jij accepteerd vast een zwartje wanneer jij het moet, persoonlijk zou je ook geen zwartje op de werkvloer hebben he? Dit is het karakter van vele Nederlanders. Dit is jammer.

    /  
 9. Erik Jan

  Ja en ik geloof dat dat het beleid is van elke andere europese en amerikaanse luchtvaartmaatschappij.
  Geen goede PR maar een keuze die ik respecteer.

  Ik heb inderdaad geen surinamers op de werkvloer maar dat is geen persoonlijke keuze.
  Ik maak geen onderscheid tussen rassen, de KLM geloof ik ook niet. Ze maken onderscheid tussen staatsburgerschap.

    /  
 10. sarrah

  Nou dank je wel dat ik een zwartje ben
  ik voel me nou niet zo goed door je woorden zwartje

    /  
 11. Erik Jan

  Het spijt me zeer. omdat het ping-pong van SuperNVA en mij was en hij/zij het woord zwartje gebruikte voor Surinamers heb ik het ook gebruikt. Ik had moeten bedenken dat anderen het ook lezen en er aanstoot aan kunnen nemen. Nogmaals mijn excuses.

    /  
 12. sarrah

  owkee dan vooral t feit dat t woord zwart wordt gebruikt is dat ik me niet zwart voel ik voel me gewoon lekker bruin haha
  nou bij deze vergeef ik je hoor
  ach jah niet alleen hollanders kunnen lezen haha ik ook ;-)

    /  
 13. jan vroegop

  Wat een slappe klets van een Wet die dat verbiedt!!Ze halen alles uit de kast om vooral maar niets te hoeven vergoeden.Stel een vliegtuig van KLM verongelukt (God verhoedde dat).Denk je dat ze dan ook kunnen zeggen:Nouneehoor wij geven geen financiële genoegdoening aan de nabestaanden, wel aan die uit Europa komen.De eerste de beste rechter ziet ze al aankomen!!Dus lariekoek van de bovenste plank, onbeschoftheid en arrogantie van de plank eronder. Geen Beste Beurt KLM.En wat nog meer is, snel excuses maken en het goed maken, dat zou in de Stijl liggen die KLM graag uitstraalt..dus nu de daad nog bij het Woord voegen!.Amen.

    /  
 14. Puck Darlington

  al die mensen hier die willen dat KLM moet betalen zijn profiteurs, omdat een Surinamer die op vakantie komt naar holland , meestal minder kosten heeft dan een vakantieganger die gedwongen 24 uur moet wachten.
  zoals Eric uitlegd is het door de EU geregeld dat passagiers van elke EU maatschappy een vergoeding moeten krijgen bij vertraging..in Suriname en Zuidamerika heeft men nooit van deze luxe regel gehoort dus ga die regeringen daar blamen..En SLM dan ga die afkraken , zij zijn ombeschoft en hebben eeuwig vertragingen !

    /  
 15. Bianca

  Het gezegde : recht voor een recht voor allen. Waarom alleen de Nederlanders een vergoeding moeten krijgen is wel pure discriminatie of noemt men dat ook bezuiniging. Ik weet dat bij vertraging van minimaal 6 uren de reizigers een vergoeding krijgen. waarom nu niet? Het gaat niet goed met je KLM. Straks kun je Suriname vergeten met zo’n instelling. Niet iedereen heeft de behoefte om voor het reizen nog naar de media te kijken of luisteren. Surinamers hebben altijd ook veel in te pakken voor het reizen dus… waarom naar de radio luisteren. Hebben jullie misschien op alle radiostations bekent gamaakt of is dat alleen op een bepaalde zender. Jullie weten Surinamers luisteren naar hun favoriete zender met verschillende talen. Wat nu???

    /  
 16. Sarwan

  ik denk dat surinamers ook recht hebben voor schadevergoeding en mensen moetten actie nemen..want nederlanders denken dat wij nog steeds slaaf zijn..alle rijk dommem hebben ze naar nederland gabracht om eigen land te laten glimmen..wij surinamer werken ook heel hart in nederland..en toch schelden ze ons uit..

    /  
 17. Sarwan

  ik denk dat surinamers ook recht hebben voor schadevergoeding en mensen moetten actie nemen..want nederlanders denken dat wij nog steeds slaaf zijn..alle rijk dommem hebben ze naar nederland gabracht om eigen land te laten glimmen..wij surinamer werken ook heel hart in nederland..en toch schelden ze ons uit..

    /  

Comments are closed.