Nederlander gaat ver op reis; de hotspots van 2007

Na de economisch minder goede jaren heeft de Nederlander weer flink veel zin om te gaan reizen. Het aantal geboekte vakanties lopen momenteel 2% voor op vorig jaar. Vliegen en dan met name ver weg zijn de trends van 2007.

HOT
Azië is het meest populair; China, Vietnam en Indonesië zijn de hotspots van 2007! Ook India en Nepal mogen meer Nederlandse toeristen verwelkomen. Buiten Azië zijn Costa Rica, Jamaica, Mexico en de Nederlandse Antillen de populaire bestemmingen van dit moment. Ook Zuid Afrika scoort goed.
Bestemmingen rond de Middellandse Zee zijn zoals altijd populair, maar ook hier geldt dat de ene bestemming populairder is dan de ander. Turkije maakt een mooie comeback. Het aantal boekingen loopt 10% voor op een jaar geleden. Ook Griekenland doet het goed. In Egypte en Tunesië kun je je deze zomer ook weer vertonen.

NOT
Veel meer Nederlanders maken dit jaar een verre reis, maar er zijn ook landen die de Nederlander links laat liggen. Thailand is (zoals verwacht) minder populair, vanwege de terroritische dreiging, Brazilië raakt bijna een kwart van de Nederlandse toeristen kwijt en Canada loopt ook achter.
Spanje is dit jaar iets minder populair dan vorig jaar. Datzelfde geldt ook voor Frankrijk. In Italië hoef je je dit jaar niet te vertonen en dichtbijvakanties zijn ook niet erg in trek. ‘Lekker weg in eigen land' is not done in 2007.

Bron: ANVR

Lees ook:Vakantie boekingen onder het vriespunt. Vooral wintersport loopt slecht
Lees ook:Costa Concordia-ramp geen reden om cruises links te laten liggen
Lees ook:Toeristen paasweekend goed voor 600 miljoen
Lees ook:Griekenland minder populair bij toeristen
Lees ook:Mexico-stad biedt toeristen gratis verzekering

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlander gaat ver op reis; de hotspots van 2007

  1. Rempt van der Donk

    Jammer dat in het artikel wordt genoemd dat vakantie in eigen land ‘not done’ is!
    Het kan zijn dat er minder mensen in Nederland blijven, maar het wil niet zeggen dat je niet hip genoeg bent als je hier je vakantie viert. Dat geeft een behoorlijk nare bijsmaak! En……….het dekt de lading niet!
    Dit is een absolute foute manier van redactie voeren.

      /  

Comments are closed.